24.08.2007

Yunanistan'da Orman Yangını : 6 Kişi Öldü

Yunanistan’ın Mora yarımadasında yer alan Areopoli kenti yakınlarında çıkan yangında, yaşamını yitirenlerin sayısının 6’ya yükseldiği bildirildi. Yunan basın-yayın organları, yangının çıktığı dağlık alanda mahsur kalarak ölenlerin yanı sıra bir itfaiyecinin de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görev sırasında öldüğünü duyurdu. Alevlerin yerleşim birimlerine ulaşması sonucu onlarca evle işyerinin yandığını belirten basın-yayın organları, bölgede hüküm süren şiddetli rüzgarların yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdığını kaydetti.
Bu arada, öğle saatlerinde Atina ile Pire kentlerinin de içinde yer aldığını Atika bölgesinde çıkan yangınların kontrol altına alınması çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Yunan televizyonları, Megara, Elefsina ve Lagonisi bölgelerinde çıkan yangınların yerleşim birimlerine uluştığını, söndürme ve soğutma çalışmalarına halkın da katıldığını duyurdu.
Öte yandan, Atina’nın kuzeyinde yer alan Biotia ile İyon denizi kenarındaki Etoloakarnania bölgeleri, Kuzey Yunanistan’daki Kastorya ve Mora yarımadasındaki Patra kentleri yakınlarında da orman ve çalı yangınları çıktığı, çok sayıda itfaiye aracının olay yerlerine sev edildiği açıklandı. Yunanistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, Mora yarımadası, Eğriboz (Evia) adası, Epir bölgesi, Orta Ege adalarıyla Sakız (Hios), Midilli (Lesbos), Sisam (Samos) ve Girit adalarının, yangın tehlikesi yüksek bölgeler olduğunu kaydetmişti.
[Milliyet]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...