1.08.2007

İngiltere: ELF'ten plastik fabrikasına sabotaj

30/07/07'nin erken saatlerinde sabotajcılar, Chelmsford, Essex'deki Rio Tinto Alcan'ın sahip olduğu bir plastik fabrikası olan Smurfit Kappa'yı ziyaret ettiler. Giriş kapıları kilitlendi, ofis ve yükleme kapıları yapıştırıcılarla sabote edildi ve duvara bir mesaj yazıldı. Rio Tinto'ya ait araçlar da sabote edildi.

Yakın zaman önce işletmeyi satın alan Rio Tinto, dünya ve sakinlerine zarar veren şirketlerin en kötülerinden biridir. Güney Pasifik'te soykırım gerçekleştiren paramiliterleri eğitiyorlar ve maddi destek sağlıyorlar, Afrika'daki bütün dağların zirvelerini yok ediyorlar ya da yerli kabilelere ait el değmemiş yağmur ormanlarında maden çıkarıyorlar. Durdurulmak zorundalar.

Rio Tinto'nun yakın zamanda kazandığı Alcan, Avrupa'da şuanda yapılan en büyük ekolojik suça ortak oluyor. İzlanda'nın önemli vahşi alanlarını, dünyadaki en çok kirletici ve yoğun enerji tüketen endüstrilerinden biri olan alüminyum eriticilerine güç sağlamak için monolitik elektrik istasyonlarına dönüştürmeyi planlıyorlar. Rio Tinto gittiği her yere baskı götürür, Güney Pasifik'te Bouganville'de, bakır madenleri Panguna'ya larşı olanları öldürmek ve tehdit etmek için paralı askerler kiraladırlar. İzlanda'yı istilaları da farklı olmayacaktır. Ağır sanayiye karşı protestolar polis şiddeti ile karşılaşır, aktivistler devletin iftiralarına maruz kalır.

Rio Tinto'ya yaralanacağı yerden, kâr elde ettiği noktadan vurmak gereklidir.


DÜNYA ÖZGÜRLÜK CEPHESİ


Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...