21.08.2007

Dean kasırgasının yeni adresi Meksika

Amerika kıtasında etkili olan Dean kasırgası, Karayip Adaları ve Jamaika’nın ardından Meksika kıyılarında etkili olmaya başladı. Kasırganın şiddeti, en yüksek derece olan 5. kategoriye ulaştı.

KINGSTON - Meksika’nın Karayip kıyılarına yağmur bırakan kasırganın şiddeti daha da arttı ve Dean kasırgasının daha önce 4 olan kategorisi 5’e yükseldi. Rüzgarın hızının saatte 256 kilometreyi bulması nedeniyle Meksika kıyılarındaki bazı yerleşim birimleri ile petrol tesisleri tahliye edildi.

Turistler de tatillerini yarıda keserek Meksika’yı terketmek için havalimanlarında uzun kuyruklar oluşturdu.

ABD de yaklaşan tehlikeye karşı önlemler almaya başladı. Teksas eyaletinde acil durum merkezleri açılırken, bazı spor turnuvaları iptal edildi.

Yaklaşan kasırgayla ilgili Küba, Haiti ve Belize’de de uyarılar yapılıyor. Dean kasırgası etkili olduğu Karayip Adaları’nda 12 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Asya’nın doğu kıyıları ise Sepat tayfununun etkisi altında. Çin’in güney bölgelerinde etkili olan Sepat tayfunu, tropik bir fırtınaya dönüşmeye başladığından etkisini yitiriyor. Ülkenin doğusuna ilerleyen tayfunun bölgede şiddetli yağışlara sebep olacağı uyarısı yapılıyor.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...