1.08.2007

Güney Asya'yı Sel Vurdu


Hindistan'da 112, Bangladeş'te 27 kişi öldü. Milyonlarca kişi evsiz...
Güney Asya'da sel etkili oluyor. Bangladeş'te su baskınlarında 27 kişi yaşamını yitirdi, Hindistan'da ise sellerde ölenlerin sayısı 112'ye yükseldi. İki ülkede 13 milyon kişi evlerini terketti.
Hindistan Muson Yağmurları Altında
Hindistan'ın doğusunda etkili olan Muson Yağmurları'nın yol açtığı seller can almaya devam ediyor.
Felaketten en çok etkilenen Bihar eyaletinde 62 kişi yaşamını yitirirken, 2 milyon 800 bin kişi de evsiz kaldı.
Sellerin okulları basması sonucu öğrenime ara verilen eyalette, kamuya ait bazı binaların da ağır hasar gördüğü gelen haberler arasında.Nesli tükenme tehlikesi altındaki tek boynuzlu gergedanların bulunduğu Kaziranga Ulusal Parkı'na da ulaşan sel sularının çok sayıda hayvanı telef ettiği, gergedanların ise hayatta kaldığı bildiriliyor.
Hindistan ordusu kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Bangladeş'te Ölü Sayısı Artıyor
Muson yağmurları ve dağlardaki karların erimesi sonucu oluşan sellerden etkilenen Bangladeş'te de ölü sayısı artıyor.
Başkent Dakka'da nehirlerin çoğu taşarken 16 kişi yaşamını yitirdi, 1 milyondan fazla kişi de evsiz kaldı. Her geçen gün daha da yükselen su seviyesinin selleri tetikleyerek ölü sayısını artırmasından endişe duyuluyor.
Bogra kentinde de çoğu çocuk 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 milyon kişinin evsiz kaldığı ve salgın hastalıkların ortaya çıkmaya başladığı gelen haberler arasında.
Kurtarma çalışmalarının teknik yetersizlikler nedeniyle yavaş ilerlediği ve bunun da ölü sayısını artırabileceği söyleniyor.
[TRT]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...