7.08.2007

Al Gore: İklim değişimi bilgisi manipüle ediliyor

SİNGAPUR - Eski Başkan Yardımcısı Al Gore, Exxon Mobil Şirketini de içeren dünyanın en büyük enerji şirketlerinin, halkı yanıltma kampanyasının bir parçası olarak, küresel ısınma üzerine varılan bilimsel konsensüse şüphe uyandırma hedefindeki araştırmalara bütçe sağladığını söyledi. ExxonMobil ise iddiayı reddeti.

Al Gore Singapur'daki bir forumda, "Bilimsel topluluk içersinde küresel ısınma konusunda anlaşmazlık olduğu izlenimini yaratmak için, dünyanın en büyük karbon kirleticilerinden bazıları tarafından yılda yaklaşık $10 milyon bütçe sağlanan organize bir kampanya bulunmaktadır." diye konuştu. "Gerçekte, çok az uyuşmazlık bulunuyor."

Gore "Bu bilim tarihinin gördüğü en güçlü bilimsel konsensuslarden biridir." dedi. "Propaganda olarak adlandırılmaya alışık olduğumuz şeyin şuanda halkın görüşünü şekillendirmede büyük bir rol oynadığı bir dünyada yaşıyoruz."

Gore, Amerikan tütün şirketlerinin yıllar önce sigara içmenin zararlı etkileri üzerine bilimsel topluluk içersinde tartışma ve belirsizlik görünümü yaratmak için harcanan milyonlarca dolarlık kampanyayı kıyasladı.

"Bazı tütün şirketleri bilimde anlaşmazlık olduğu izlenimini yaratmak için milyonlarca dolar harcadı. Ve büyük kömür ve hizmet şirketlerinden bazıları ve de en büyük petrol şirketi ExxonMobil, son birkaç yıldır aynı şeyi yapmakla meşguller."

[Kaynak]


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...