2.08.2007

Hindistan'daki leoparlar kaçak avcılık tehlikesi altında

Vücud parçaları için kaçak avlanmalarındaki artış ve köylülerin insan yerleşim alanlarından uzak tutmak için öldürmeye baş vurmalarıyla birlikte, Hindistan'daki leoparlar tehdit altındalar.

Kaplan nüfusunun son yıllarda kaçak avlanmanın bir sonucu olarak düşmesiyle birlikte, avcılar leoparlara yönelmiş durumda olduğu açıklanıyor. Leoparlar, geleneksel Asya tıbbında kullanılmak için kemikleri, pençeleri ve penisleri kadar derileri içinde öldürülüyor.

Yaşam alanlarının azalması da, leoparları insan yerleşkelerine girmek - insalara ve sığırlara saldırmak - zorunda bırakarak leoparları tehdit ediyor, çünkü karşılığında öldürülüyorlar.

Hindistan Yaban Hayatı Koruma Topluluğu başkanı Belinda Wright, "Azalan yaşam alanları nedeniyle leoparla her zaman tehlike altında oldular, fakat şimdi peşlerindeki avcılarla birlikte hayvanların korunması için acil bir ihtiyaç bulunmaktadır," dedi.

Wright'ın açıklamasına göre, tehlike altında ve korunan bir tür olmasına rağmen, Ocak 2006'tan beri en az 228 leopar öldürüldü, ki bunun 68'i yalnızca bu sene öldürüldü.

[Kaynak]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...