2.08.2007

Beyşehir Gölü can çekişiyor

Konya İl Genel Meclisi Beyşehir Gölü Araştırma Komisyonu Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir Gölü'nün 25 yıl önce 20 metre derinliğe sahip olduğunu belirterek, "Bugün DSİ kabul etmesede yapılan ölçümlerde gölün derinliğinin 5 metre 60 santimetreye düştüğü belirlendi. Artık gölü eski haline getirmek imkânsız" dedi.

İl Genel Meclisi ağustos ayı toplantısında, ilk olarak Beyşehir Gölü'nün genel durumunun araştırılması hakkında 11 kişiden oluşan araştırma komisyonunun hazırladığı rapor görüşüldü.

Komisyon Başkanı İzzet Taşçı, burada yaptığı konuşmada, Beyşehir Gölü'nün 25-30 yıl önceki büyüsünün kaybolduğunu, geriye çalılarla kaplı, balıkları tükenmiş bir göl kaldığını söyledi. Kuraklığa yanlış tarım politikalarının da eklenmesiyle gölün suyunun tükendiğini ifade eden Taşçı, "Yaptığımız araştırmalara göre, Beyşehir Gölü 25 yıl önce 20 metre derinliğe sahipti.

Bugün DSİ kabul etmese de yapılan ölçümlerde gölün derinliğinin 5 metre 60 santimetreye düştüğü belirlendi. Artık gölü eski haline getirmek imkansız" dedi. DSİ'nin gerçekleri kabul etmeye yanaşmadığını savunan Taşçı, şunları kaydetti:

"Artık ülkenin her kurumunun daha şeffaf ve çevreci olma zorunluluğu var. Türkiye'de kuruyan 1 milyon 300 bin hektar sulak alanı, ülke bütçesini ayırsak yerine koyamayız. Şimdiye kadar Beyşehir Gölü ile ilgili çok şey söylendi. Ancak artık 'ya bugün ya hiç' diyebileceğimiz bir noktaya ulaşmış durumda bulunuyoruz."

[Birgün]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...