8.08.2007

Milyonlar sellere bağlı hastalık tehdidi altında


CNN - Birleşmiş Milletler, Hindistand, Nepal ve Bangladeş'e yayılmış olan muson yağmurları ve ani sellerle 30 milyon kişinin etkilendiği güney Asya'da büyük çapta "sağlık krizi" uyarısında bulunuyor.

Hindistan'daki B.M. Çocuk Fonu sağlık şefi Dr. Marzio Babille, "Eğer insanlar önümüzdeki günlerde ulaşamazlarsa, tüm köyler bir sağlık krizinden yalnızca günler uzaklıkta." dedi. Sözleri UNICEF tarafından yayımlanan bir bildiri de yer aldı.

Bu tarz bir hava yıllık bir olay, fakat bu yıl özellikle çok şiddetli ve kurtarma çalışmalarının yerleri değişen ve sular arasında mahsur kalan insanlara ulaşması güçlükle gerçekleşiyor.

Yağmurlar ve seller alt yapının sular altında kalmasına neden oldu, sular kirlendi.

Bölgedeki yapılar - evler, okullar ve hastaneler gibi - ya hasar gördüler ya da sular altında kaldılar.

Salı günü yaptığı açıklamada, UNICEF'ten Babile, etkilenen bölgelerin pek çoğu yıl boyunca kötü sağlık önlemleri ve hijyenden müzdarip fakir toplulukların yaşadığı bölgeler." dedi.

"Sellerden geriye kalan durgun ve pis sular, potansiyel salgın seviyesindeki diyareik ve su yoluyla bulaşan hastalıklar, deri enfeksiyonları ve sıtma, leptospirosis ve ateşli humma gibi diğer halk sağlığı tehditleri için gelişme alanı sağlar. Güney Asya nüfusunun %40'ını oluşturan çocuklar özellikle kolay etkilenenler grubundalar."

[CNN]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...