11.08.2007

Muğla'da 3 ayrı noktada şüpheli orman yangını

Muğla'da Şehitler Anıtı yakınında bulunan ormanlık alanda, 3 farklı noktada orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle Muğla-Bodrum-Milas karayolu ulaşıma kapatıldı. Ormanlık alanın 3 farklı bölgesinde çıkan orman yangınına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Muğla Belediyesi itfaiye ekipleri, rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangına müdahalede yetersiz kalınca, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden yardım istendi. Söndürme çalışmalarına, 2 helikopter, 10 arazöz ve 50 orman işçisi de destek verirken, yangının çıktığı alanın karşısında bulunan Ergediği mevkiinde de orman yangını başladı. Jandarma ve polis ekipleri, yaptıkları ilk incelemede, yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı izlenimiyle soruşturma başlattı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, ormanlık alandan 18-20 yaşlarında 3 kişinin ayrıldığını gördüklerini belirtmeleri üzerine, verilen eşkâller üzerinde çalışma başlatıldı.

Öte yandan, Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Balcı köyü Karakaya mevkiindeki ormanlık alanda da dün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına 1 arazöz, 1 dozer, 2 helikopter ve yangın söndürme ekipleri ile müdahale edildi.

Osman Akçay, Muğla

[Zaman]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...