7.08.2007

Su kaynağına çöp deposu

Ordu Çevre Belediyeler Birliği'nce (ORÇEB) Gürgentepe ilçesinde yaptırılmak istenen, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ise yer konusunda olumlu görüş bildirdiği Çöp İstasyonu ve Katı Atık Depolama Merkezi, yöre halkı tarafından tepki görürken, Ordu İdare Mahkemesi daha önce verilen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararının iptaline ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Ordu'nun en önemli sorunlarının başında gelen çöp sorununa çözüm bulmak için Ordu Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu çeşidi ilçe ve belde belediyeleri tarafından oluşturulan ORÇEB, Çöp İstasyonu ve Katı Atık Depolama Merkezi kurmak için yaklaşık 2 yıl önce alan arayışına başladı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Gürgentepe ilçesi Işıktepe beldesi sınırlarındaki Direklisapağı yöresinde yaklaşık

45 hektarlık bir alan için hazırlattığı ÇED raporu ile olumlu görüş bildirmesi üzerine, Çöp İstasyonu ve Katı Atık Depolama Merkezi'nin kurulması için etüt çalışmalarına başlandı.

HALK İSTEMİYOR
Bölgede çöp depolama tesisi kurulmak istenmesi ve halkın tepkisi ile birlikte çevreciler de harekete geçti. Ordu İdare Mahkemesi, Ondo-kuz Mayıs Üniversitesi'nden bilirkişi isteyerek inceleme yaptırdı. Bilirkişinin sunduğu raporda, ÇED raporunun bilimsel kriterler ile yasa ve yönetmeliklere göre hazırlanmadığı belirtildi. Gürgentepeliler adına davayı ücretsiz takip eden Avukat Murat Hazinedar, çöp istasyonu yapılacak yerde çok sayıda su kaynağı olduğunu ve pek çok hanenin su ihtiyacını bu kaynaklardan karşıladıklarını hatırlattı.

[Birgün]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...