30.07.2006

Siyonist Vahşet!


Güney Lübnan’da bir evi vuran İsrail uçakları 37’si çocuk 60 sivilin ölümüne neden oldu. İsrail, Güney Lübnan’a yönelik hava saldırılarını 48 saat süreyle durdurduğunu açıkladı
İsrail savaş uçakları, Güney Lübnan’daki Kana kasabasını dün gece yarısından sonra bombaladı.
Saldırıda, savaştan kaçanların sığındığı 3 katlı bir ev vuruldu. Binanın sığınağında bulunan 60’ın üzerinde sivil yaşamını yitirdi; ölenler arasında 37 çocuk da var.
Saldırı Lübnan’da öfke seline yol açtı. Beyrut’ta toplanan kalabalık, İsrail ile bombardımanın başlamasından bu yana İsrail’e destek veren ABD’ni protesto etti.

Öfkeli kalabalık, ateşkes çağrısında bulunamayan BM’in Beyrut’taki binasını da bastı. Son kayıplarla birlikte, İsrail saldırılarında ölen Lübnanlıların sayısı 750’ye ulaştı.

İsrail saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tuttu. İsrail, Hizbullah’ın Kana kasabasını, roket saldırılarını düzenlemek için kullandığını iddia etti ve daha önce sivilleri bölgeyi terketmeleri yönünde uyardığını bildirdi.

Yıkıntıların arasından sağ kurtulanlar ise kasabada Hizbullah gerillalarının bulunmadığını, zaten bölgeden birçok kişinin göç ettiğini, kalanların da binalarda saklanmaya çalıştığını belirttiler.
Ntvmsnbc


İlgili Haberler :
Milliyet : Lübnan'a Gelme Rice!
Hürriyet : Katliam!
Zaman : İsrail Yine Çocukları Vurdu!
VOA News : İsrail Durmazsa Bizde Vururuz!
Radikal
: Kana'da Çoluk Çocuk Katliam
DW-World Kana Saldırısına Tepki Büyük!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...