2.07.2006

Sağanak Karadeniz ve Doğu'yu vurdu: Dört ölü!


SAMSUN/GİRESUN/VAN - Yağmur Karadeniz ve Doğu Anadolu'da dört can aldı. Cuma günü Samsun'da Köroğlu Köyü imamı Ali Aybaş ve iki aylık bebeğinin sel sularına kapılarak boğulmasının ardından Kocaman Belde Belediye Başkanı Sezai Nevik sağanaktan kaynaklanan heyelan, Halil ve Gülşen Pınar çifti de otomobille sel sularına kapılarak can verdi.
Giresun'un Saraycık Köyü'nden ailesiyle önceki gece Keşap ilçesine giden 29 yaşındaki Eşref Pınar'ın kullandığı otomobil, Saraycık Köprüsü'nden geçerken şiddetli yağış nedeniyle köprü seviyesine kadar yükselen Balıklısu Deresi'nin sularına kapıldı. Pınar'ın annesi 49 yaşındaki Gülşen, babası 48 yaşındaki Halil Pınar, araçla birlikte dere sularına kapılarak sürüklendi. Halil ve Gülşen Pınar'ın cesedi, dere kenarında bulundu.
Samsun'un Terme ilçesine bağlı Kocaman beldesinin DYP'li Belediye Başkanı Sezai Nevik, iki gündür süren sağanağa karşın düğün için Ordu'nun Ünye ilçesine gitti. Üç araçlık konvoyun başında bulunan Nevik'i izleyen aracın sürücüsü Şükrü Hasbaba, "Çok karanlıktı. Yağmur birden bastırdı.
Aniden toprak kaydı. Hemen durdum. Başkanın aracını o karmaşada kaybettim" dedi. 54 yaşındaki Nevik'in cesedi, kazadan yedi saat sonra bulundu.
Van'da önceki akşamdan itibaren etkili olan yağmur, dün Çaldıran ilçesinin Hangedik Köyü'nde sele neden oldu. Dere yatağına kurulu evlerden biri çöktü. Enkaz altında kalan 40 yaşındaki Hediye Saçak hayatını kaybetti, hasar gören 15 ev tahliye edildi. Köyde 1000 kadar küçük ve büyükbaş hayvan da telef oldu. Bitlis'in Tatvan ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur da sele neden oldu.
Bu arada yağmur yurdun batı kesimine kaymaya başladı. Bugünden itiberen gökgürültülü sağanak tüm yurtta sıcaklıkların azalmasına neden olacak. Marmara Bölgesi'nde bugün etkili yağış bekleniyor. Yağışla birlikte hava sıcaklığı 2-4 derece azalırken, yetkililer su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. (Kaynak : Radikal,dha,aa)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...