7.07.2006

Mersin'de nükleer santral tepkisi

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı ve Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Kamer Gülbeyaz, bugün Mersin Nükleer Karşıtı Platformu'nu oluşturan 34 sendika, siyasi parti, dernek ve oda adına Mersin Tabip Odası'nda bir basın açıklaması yaparak, 6 Ağustos'ta Akkuyu'da yapılacak nükleer karşıtı şenliklere herkesi beklediklerini söyledi.
Sendika.Org
Açıklamada Türkiye'de nükleer enerji santrali kurulmasına dönük tüm argümanların bilim dışı olduğunu ve gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Platform Sözcüsü Gülbeyaz, Türkiye'nin nükleer enerji santraline ihtiyacı olmadığını belirterek, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi durumunda, ülkenin 2030 yılında dahi elektrik talebini karşılayabilecek kaynaklara sahip olduğunu söyledi. Batılı ülkelerde işletme maliyeti, pahalılığı ve kamuoyu baskısıyla istenmeyen nükleer enerjinin, Türkiye'de ise genellikle politik bir seçim olarak ortaya çıktığını ileri süren Gülbeyaz, ABD ve AB ülkelerinin çoğunda artık nükleer enerjiye sıcak bakılmadığını ifade etti.

29 Nisan'da Sinop'ta yapılan nükleer enerji karşıtı mitingin bir benzerinin de 6 Ağustos'ta Akkuyu'da yapılacağını kaydeden Gülbeyaz, yapılacak nükleer karşıtı şenliklere herkesi davet ettiklerini dile getirdi. Nükleer enerji karşıtı eylem ve etkinliklerin, Türkiye'de nükleer enerji santrali kurma girişimleri sona erinceye kadar devam edeceğine değinen Gülbeyaz, "Çocuklarımıza sağlıklı bir çevrede yaşama olanağı tanıyabilmek için bir kez daha nükleer santrallere hayır diyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...