17.07.2006

Endonezya'da 7.2'lik Deprem ve Tsunami!!!


Endonezya’nın Cava adasında 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Adayı 2 metrelik tsunami vurdu. İlk belirlemelere göre 6 kişi öldü
CAKARTA - Endonezya’yı yine deprem vurdu. Cava adasında meydana gelen ve başkent Cakarta’da da hissedilen depremin büyüklüğü, Richter ölçeğine göre 7.2 olarak açıklandı.
Yerel saatle 15:19'da Pangandaran kasabasını vuran deprem iki metre yüksekliğinde bir dalga yarattı.

Bir görgü tanığı, tsunaminin Pangandaran'da otellere hasar verdiğini ve denizdeki tekneleri binaların üzerine fırlattığını anlattı:

''Birden bir büyük dalgalar belirdi, biz de tepelere doğru kaçmaya başladık. Birçok küçük otel hasar gördü. Binaların üzerine tekneler düştü''.

Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, ''Elime geçen bilgilere göre beş kişi hayatını kaybetti'' dedi.

Devlet Başkanı, kayıpların aranmasına devam edildiğini belirtti. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Pangandaran polisi, bir dizi ölü ya da yaralı olduğunun bildirildiğini ve bilançonun artabileceğini söyledi.

Bir dakikadan uzun süre devam eden depremin sarsıntısı başkent Cakarta'da da hissedildi fakat can ya da mal kaybı olmadığı belirtiliyor.
Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin Endonezya’nın Sumatra kıyıları, Cava Adası ve Avustralya’nın Kokoz ve Christmas adalarında tsunamiye yol açabileceği uyarısında bulunmuştu.

2004 yılı aralık ayında Güney Asya’da meydana gelen tsunami felaketinde yaklaşık 300 bin kişi hayatını kaybetmişti.

JAPONYA: DEV DALGALAR 1 SAAT İÇİNDE SAHİLE ULAŞABİLİR
Japon Meteoroloji Dairesi, 7.2 büyüklüğündeki depremin yıkıcı bir bölgesel tsunamiye yol açabileceğini duyurmuştu.
Daireden yapılan açıklamada, tsunami olması halinde dev dalgaların bir saat içinde bölge sahillerine ulaşacağı belirtilmişti.
Pasifik tsunami uyarı merkezi de olası tsunamiden Endonezya'nın Cava ve Sumatra adalarının yanı sıra Avustralya'nın Christmas ve Cocos adalarının etkileneceğini açıklamıştı.
AVUSTRALYA VE HİNDİSTAN İÇİN TSUNAMİ UYARISI
7.2 büyüklüğündeki depremden sonra Avustralya'nın Christmas Adası için de tsunami uyarısı yapıldı. Aynı uyarı, Hindistan'ın Nicobar Adası için de geldi.Pasifik tsunami uyarı merkezi, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da büyük binaların sallanmasına yol açan depremin, Avustralya'nın Christmas Adası'nı da tehdit eden tsunamiye yol açabileceğini açıkladı.Hint Okyanusu'nda 2004 yılında meydana gelen depremin yol açtığı tsunamide, yarısı Endonezya'nın Açeh bölgesinde olmak üzere 216 bin kişi ölmüştü.
NTVMSNBC
BBC Turkish
Hürriyet
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...