7.07.2006

Gazze'de Çatışmalar Sürüyor!


"Siyonist/Faşist İsrail Devleti'nin Filistin üzerinde uyguladığı vahşet sürüyor. Buna sessiz kalmamalıyız."
"...Bir rehineyi kurtarmak için çok sayıda insanın ölmesine neden olacak bir operasyon düzenlemek, düşünülemez..."

İsrail ordusunun Gazze’de başlattığı Yaz Yağmuru Operasyonu’nda, en kanlı gün geride kaldı. Bölgede, son 24 saatte 21 Filistinli öldü, İsrail ordusu da ilk kaybını verdi. Diplomat Erakat, dünyanın olup bitene seyirci kalmayı sürdürmemesini istedi.
Ntvmsnbc
BBC Turkish
Voa News/Turkish
İlgili Haberler : İsrail Hukuku Çiğniyor - BBC.UK/Turkish
Gazze'de Tampon Bölge Hazırlığı - DW-WORLD.DE Deutsche Welle
GAZZE - Filistin toprakları, İsrail ordusunun Ekim 2004’te, Han Yunus Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıdan bu yana en kanlı günü geride bıraktı.
İsrail ordusunun, Gazze’nin kuzeyinde, helikopter ve tanklarla düzenlediği saldırılarda, 21 Filistinli öldü.

Filistin kaynakları, saldırılarda 62 kişinin de yaralandığını, bunlardan 20’sinin çocuk olduğunu ve 7 yaralının durumunun da ağır olduğunu duyurdu.
Bu arada İsrail ordusu da Yaz Yağmuru Operasyonu’nda ilk kaybını verdi. Bir günde 21 kayıp veren Filistin’de, İçişleri Bakanlığı olağanüstü hal ilan etti.
Barış görüşmelerinde Filistin Özerk Yönetimi’ni temsil eden deneyimli diplomat Saib Erakat da uluslararası toplumdan İsrail saldırılarını durdurmak için devreye girmesini istedi.
Barış görüşmelerinde Filistin Özerk Yönetimi’ni temsil eden deneyimli diplomat Saib Erakat da uluslararası toplumdan İsrail saldırılarını durdurmak için devreye girmesini istedi.
Erakat, “6 saatten az bir sürede 20 Filistinli öldü. Filistin’in ne ordusu, ne hava kuvveti, ne deniz kuvveti var. Filistin, uluslararası toplumun sorumluluğundadır. Dünya olan bitene seyirciyi kalmaya devam edemez” dedi.

HAMAS KABİNESİNİN İÇİŞLERİ BAKANI ÇATIŞMA ÇAĞRISI YAPTI
Filistin’deki Hamas kabinesinin İçişleri Bakanı Said Seyam, hükümete bağlı güvenlik güçlerinin, Gazze Şeridi içlerinde saldırı halindeki İsrail güçleriyle çatışmaları çağrısı yaptı.
İçişleri Bakanlığı sözcüsü Halid Ebu Hilal konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakan Seyam’ın ayrıca “olağanüstü hal” ilan ettiğini bildirdi.

Filistin’de olağanüstü hal ilanı yetkisinin yalnızca Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ta olduğu biliniyor.
Sözcü açıklamasında, “Seyam, tüm Filistin polis ve askeri güçlerine, halkımızın savunulması yolundaki ahlaki, ulusal ve dini göreve katılmaları ve bu baskına, bu korkakça siyonist saldırıya karşıkoymaları çağrısı yaptı” dedi.

Sözcü, olağanüstü hal konusunda da “Kan akmasının ve İsrail’in suç işlemeye devam etmesi nedeniyle İçişleri Bakanı birkaç saat önce tüm vatan topraklarında olağanüstü hal ilan etti” ifadesini kullandı.

İsrail’in Filistin topraklarında giriştiği hava ve kara operasyonlarında yalnızca bugün toplam 12 Filistinli öldürüldü.

Filistinli yetkililerden İsrail operasyonlarına karşı savaş yönünde ilk kez çağrı yapılıyor. Seyam’ın bazı Filistinli güvenlik güçleri üzerinde etkili olduğu bilinirken, güvenlik kuvvetlerinin büyük bölümü Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı...

İTALYA: İSRAİL, GAZZE’DE ORANTISIZ GÜÇ KULLANIYOR
İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema, kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakılmasını sağlamak için İsrail ordusunun Gazze’de “orantısız güç” kullandığını belirtti.

D’Alema, katıldığı bir festival sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu şekilde bir güç kullanımı orantısız. Bir rehineyi kurtarmak için çok sayıda insanın ölmesine neden olacak bir operasyon düzenlemek, düşünülemez” dedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...