17.07.2006

Çin'deki Tayfunda Ölü Sayısı : 170


Bu yıl ülkeyi vuran dördüncü tayfun olan Bilis tayfunu, evlerin yıkılmasına ve bazı bölgelerde yolların kapanmasına, elektriklerin kesilmesine yol açtı. Tayfundan en çok etkilenen güneydoğudaki Fujian eyaletinde 43, orta kesimdeki Hunan eyaletinde 78 ve Hong Kong'a komşu güneydeki Guangdong eyaletinde 33 kişi öldü.

Çin Devlet Sel ve Kurakla Mücadele Yönetim Ofisi tarafından verilen bilgilere göre, acil yardım ve kurtarma ekipleri kazazedelere çadır, battaniye hazır makarnalar dağıtmaya devam ediyor.

Kırsal kesimdeki Lıçan (Lechang) şehrinde tayfunun getirdiği aşırı yağmurlardan dolayı su derindiğinin 3 metreye ulaştığı ve Beycian (Beijiang) hapishanesindeki bin 663 mahkumun çevredeki tepelerde güvenli yerlere sevk edildiği açıklandı. Bu arada şehirdeki yolcular da yakındaki şehirlerde bulunan tren istasyonlarına gönderildi.

Huan'ın merkezi Çanşa (Changsha) şehrindeki tren istasyonunda ise Pekin-Guancov hattında en az 5 bin yolcunun bekletildiği bildirildi. Yolcular istasyonda beklerken, hasar gören demiryolları da onarılmaya çalışılıyor.

Çin'in açıklarında bir Rus gemisi fırtınadan dolayı batarken, gemideki 11 kişi kurtarıldı.

Bilis tayfunu Çin'e gelmeden önce Filipinler ve Tayvan'da etkili olmuştu. Tayfundan dolayı Filipinler'de 28 kişi hayatını kaybetmişti.

Her yaz tayfunların oluştuğu Çin'de yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. Çin'de geçen haziran ayında oluşan seller, heyelanlar ve diğer tabii felaketlerde en az 349 kişi hayatını kaybetmiş, 99 kişi de kaybolmuştu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...