25.07.2006

İsrail Lübnan'da BM Binasını Bombaladı!

İsrail uçakları, dün Lübnan’ın güneyinde Birleşmiş Milletler'e ait bir binayı bombalayarak 4 uluslararası gözlemcinin ölümüne neden oldu. Ölen gözlemcilerin Hindistan vatandaşları olduğu bildiriliyor.

Roma’da konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, İsrail’in neden Birleşmiş Milletler binasını hedef aldığını açıklamasını istedi.

İsrail, ölümleri trajik olarak niteledi ve soruşturma yapılacağını bildirdi. Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün sözcüsü, saldırının doğrudan Kiyam kentindeki binalarını hedef aldığını söyledi.

Bu arada Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bundan böyle Hayfa kentinin güneyine de roket saldırıları düzenleyeceklerini belirtti. Televizyondan konuşan Nasrallah, İsrail’le çatışmalarının yeni bir aşamaya girdiğini, bu yüzden Hayfa’nın güneyinin de hedef alınacağını kaydetti. İsrail, Hizbullah’ın elinde Tel Aviv’e kadar ulaşabilecek füzeler bulunduğuna inanıyor.
VOA News
BBC Turkish

NTVMSNBSC

'Yeni bir Ortadoğu' böyle mi kurulacak?


# Hizbullah'ı gerekçe göstererek Lübnan'a giren İsrail ordusu 14 gündür ülkeyi bombalıyor.
# Lübnan'da 39'u asker ve Hizbullah militanı, geri kalanı sivil 398 kişi öldü, 1596 kişi yaralandı. Ölen ve yaralananların büyük bölümü kadın ve çocuk. 750 bin kişi can korkusuyla yollarda.
# Hizbullah militanlarının füzeleri yüzünden İsrail tarafında da 24'ü asker 40 kişi yaşamını yitirdi, 30'u asker 300 kişi yaralandı.
# İsrail bombalarının yerle bir ettiği bina sayısı meçhul. Yıkılan köprü sayısı 56. Yedi havaalanı, 39 anayol ve limanlar kullanılamaz durumda.
# İki hastane, su arıtma tesisleri, süt ürünleri fabrikası, tahıl ambarları bombalandı. Yüz binlerce kişi yeterli gıda ve ilaçtan mahrum.
# Uluslararası kuruluşlar İsrail'in sivil-asker ayrımı yapmadığını, misket bombası kullandığını, ambulansları bile hedef aldığını doğruladı.
# Ortadoğu'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail güçlerinin aralıksız saldırılarını 'doğum sancıları' olarak nitelendirerek "Yeni bir Ortadoğu'nun zamanıdır" dedi.
Radikal
DİĞER HABERLER :
Lübnan'da Bilanço Ağırlaşıyor!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...