19.07.2006

Tsunami Halka Bildirilmemiş!!


Endonezya’da 7.7’lik depremin ardından meydana gelen dev dalgalarla hayatını kaybedenlerin sayısı 531'e ulaştı. Ülkeye tsunami uyarısı yapıldığı ancak Endonezyalı yetkililerin halkı bilgilendirmediği ortaya çıktı
ENDONEZYA'DA ÖLÜ SAYISI 531'E ÇIKTI

Endonezya'da önceki gün meydana gelen depremin tetiklediği tsunami felaketinde ölü sayısı 531'e çıktı.
Associated Press, Endonezya hükümetinin, dev dalgalarda 531 kişinin öldüğü bilgisini verdiğini duyurdu. Öte yandan Reuters haber ajansı, Ulusal Felaket Dairesinden alınan bilgilere göre, tsunamide 525 kişinin öldüğünü bildirdi.

Konuyla ilgili skandal bir açıklamaya imza atan Endonezya Bilim ve Teknoloji Bakanı Kusmayanto Kadiman, felaket konusunda uyarıldıklarını ancak uyarıyı halka bildirmediklerini açıkladı.

Bakan, “Amerika Pasifik Uyarı Merkezi ve Japonya tsunami oluşmadan yaklaşık 45 dadika önce depremin tsunamiyi tetikleyeceği bildirildi. Ancak cep telefonundan mesaj geçmek ve sesli anons sistemi olmadığı için halkın tehlike bölgesinden uzaklaştırılması çok da mümkün görünüyordu” dedi.

Öte yandan Endonezya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Nurvila Devi de, Cava Adası’nda ölenlerin en az dördünün yabancı olduğunu ve 54 binden fazla insanın evlerini terk ettiğini söyledi. Henüz yeterli çadırın ulaşmadığı bölgede, felaketzedeler plastik ve ağaçlardan oluşturdukları Klübelerde yaşamaya çalışıyor. Yerel Metro televizyonu, askerlerin Pangandaran Plajı yakınlarındaağaç dallarında çok sayıda ceset bulunduğunu bildirirken, Yardım kuruluşları yavaş yavaş bölgeye ulaşmaya başladı. Endonezya’da Aralık 2004’te meydana gelen deprem ve tsunamide 230 bin kişi yaşamını yitirmişti.
Net Haber

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...