12.07.2006

Gazze ve Hindistan'da Şiddet!


GAZZE CEHENNEM GİBİ...

...İsrail hükümeti bu operasyona 'Yaz Yağmuru' adını takmış. Ama operasyon, can derdindeki Gazze halkı üzerine cehennem sıcağı gibi çöküyor...
"..."Gazze üniversitesini, elektrik santralını vurmanın terörle mücadeleyle ne ilgisi var?" diye sorunca, general "Terörizmi engellemek zorundayız. Sivilleri kalkan yapıyorlar. Yalnızca teröristin elektriğini kesemeyiz. Vurduğumuz her hedef, doğrudan ya da dolaylı terörizmle bağlantılı " gibi bir açıklama getirdi..."

...Gazze santralı vurulduğundan bu yana Filistin halkı günde dört saat elektrik alabiliyor, İsrail uygun bulur, verirse. Ciddi su sıkıntısı var. İlaç sıkıntısı var. Yiyecek sıkıntısı var. Gazze'ye üç ana giriş kapısının, Erez, Karni ve Kerem Şalom, her üçü de dün kapalıydı. 'Güvenlik durumu uygun olduğunda' açılıyormuş. General, "Giren çıkanı izlemek zorundayız. Erez, kendi kapıları, suikast bombacısıyla saldırdılar" diyor...
Devamı için Radikal
...:::: HİNDİSTAN'DA TRENLERE SALDIRI ::::...

Hindistan’ın Bombay kentinde banliyö treni hattında 8 patlama meydana geldi. Patlamalarda 190 kişi öldü, 625 kişi de yaralandı. Patlamaların planlı saldırılar olduğu açıklandı. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.
NTVMSNBC
BOMBAY - Akşam meydana gelen patlamalar büyük paniğe yol açtı. Patlamaların etkisiyle banliyö treninin vagonlarında büyük hasar meydana geldi. Olayda 190 kişi öldü 625 kişi de yaralandı.

Dün akşam, iş çıkışı saatinde meydana gelen patlamalar büyük paniğe yol açtı. Hindistan polisi, saldırıların planlı terör eylemi olduğunu açıkladı.

İçişleri bakanı, saldırı düzenleneceği yönünde istihbarat aldıklarını ancak yerini ve zamanını belirleyemediklerini belirtti. Hindistan başbakanı, “Saldırıların arkasında teröristler var” dedi.

Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı. Hindistan ile sık sık gerginlik yaşayan komşusu Pakistan’ın devlet başkanı Pervez Müşerref ve Başbakan Şevket Aziz, saldırıları kınadı.

Hindistan polisi, saldırıların planlı olduğunu açıkladı. İçişleri bakanı, saldırı düzenleneceği yönünde istihbarat aldıklarını ancak yerini ve zamanını belirleyemediklerini belirtirken, başbakan, “Saldırıların arkasında teröristler var” dedi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...