16.07.2006

İsrail - Lübnan.. SAVAŞ BAŞLADI!


# 'Savaş daha yeni başladı'
Hayfa saldırısının ardından televizyonda bir açıklama yapan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise, İsrail'e karşı savaşın daha yeni başladığını söyledi.
Nasrallah, kendi ifadesiyle ''israil sınırsız ve kırmızı çizgileri olmayan saldırgan tutum izledikçe'' Hizbullah'ın da aynı şekilde davranacağını kaydetti.
İsrail'in üçüncü büyük kenti Hayfa'ya düzenlenen saldırıyı, sadece başlangıç diye nitelendiren Hizbullah lideri, İsrail kara birliklerinin de Lübnan'a girmesi halinde onlarla yüzyüze savaşacaklarını söyledi ve, "onlara sürprizlerimiz olacak" dedi.

# İsrail kara harekatına hazırlanıyor
İsrail ordusundan bir tümenin, Güney Lübnan’da muhtemel bir kara harekatı için hazırlık yaptığı ifade ediliyor. İsrail Genelkurmayı harekatın savunma amaçlı olduğunu, Lübnan’da kalıcı olmayacaklarını açıkladı.
# İsrail, kapsamlı bir saldırıya hazırlanırken, diğer yandan Lübnan’a bomba yağdırmaya devam ediyor. Lübnan’ın güneyinde saldırılarını yoğunlaştıran İsrail’in bombardımanında son olarak 13 sivilin daha yaşamını yitirdiği bildirildi. Böylece Lübnan’da hayatını kaybeden sivillerin sayısı 116’ya yükseldi.
# İsrail Başbakanı Ehud Olmert de kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, İsrail’i ‘uzun ve zorlu’ bir sürecin beklediğini, ancak halkın ve ordunun saldırılara hazırlıklı olduğunu söyledi. Hayfa saldırısıyla ilgili olarak “İsrail’in tehditlere boyun eğmeyeceğini halk güçlü devletinin arkasındadır” diye konuşan Olmert, “Bu saldırıların kuzeyde birtakım sonuçlar doğuracak” dedi. [ne gibi sonuçlar doğacak acaba? K.M.]
# SURİYE: EN SERT KARŞILIĞI VERİRİZ
Öte yandan, Suriye yedek askerleri silah altına alabilmek için celp işlemlerinin başladığı ileri sürüldü. İtalyan haber ajansı ANSA, Suriye’nin başkenti Şam’daki güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde, celp işlemlerinin başladığını ileri sürdü. Haberde, Suriye yetkililerinin bu konuda resmi açıklama yapmadıkları belirtildi. Şam hükümetinden Enformasyon Bakanı Muhsin Bilal, İsrail’in askeri saldırısına ‘en sert ve acımasız’ karşılığı vereceklerini söyledi.
# G-8'lerden İsrail'e destek
Dünyanın en zengin ülkeleri, İsrail'in Lübnan saldırısına destek verdi. Rusya'nın St. Petersburg kentinde toplanan G-8 Zirvesi'nde Hizbullah'tan İsrail'e yönelik saldırıları durdurması istendi.
G-8 açıklamasında İsrail'in kendini savunma hakkı bulunduğunun altı çizildi.

NTVMSNBC
DW-WORLD.DE/Turkish
BBC/Turkish
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...