17.07.2006

Tsunamide Ölenlerin Sayısı 306'ya Yükseldi


Endonezya’nın Cava adasında 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk duyrulduğunda depremin 7.2 şiddetinde olduğu söylenmişti.Adayı iki metrelik tsunami vurdu.306 kişi hayatını kaybetti.
Adanın güney sahilinde yer alan Pangandaran bölgesi felaket koordinasyon bürosu yetkilisi Dudi Junaidi, tsunami felaketinden en çok etkilenen Pangandaran bölgesinde 172 kişinin öldüğünü, 86 kişinin de halen kayıp durumda olduğunu belirtti.
Felaket nedeniyle 23 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydeden Junaidi, ölenler arasında 1 Pakistan, 1 İsveç ve 1 Hollanda vatandaşının bulunduğunun belirlendiğini sözlerine ekledi.
Türkiye saatiyle 11.19'da Başkent Cakarta'nın güneydoğusundaki Pangandaran kasabası açıklarında meydana gelen deprem bir dakikadan uzun sürdü. Depremin ardından iki metre yüksekliğindeki dalgalar Pangandaran'ı vurdu. Kasabadaki binaların büyük zarar gördüğü, denizdeki teknelerin binaların üzerine düştüğü belirtildi.
Çok sayıda yabancı turistin bulunduğu Pangandaran'da insanlar dalgalardan kaçabilmek için ağaçlara tırmandı ve iç bölgelerdeki camilere sığındı. Görgü tanıkları sahil şeridindeki tüm evlerin ve otellerin yıkıldığını anlattı. Bazı elektrik ve telefon hatları da zarar gördü.
Milliyet

(AA)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...