30.07.2007

Yaban hayat

Kosta Rika maymunları yaşam alanlarını kaybediyor - "Son oniki yılda, Kosta Rika'da maymunların yarısı ormanlardaki yaşam alanlarına yayılan ve kendilerini küçük topluluklarda izole eden ilerleme yüzünden yok oldu."

Kelebekler öldükçe, bir yaşam tarzı da kayboluyor
- "...ormanlar, kelebekler gibi, kayboluyor. Geçen yıl kelebek mabedinde 400 hektardan fazla ormanlık alan kesildi. Son on yılda Meksika'ya göç eden kral kelebeklerin sayısını 900 milyondan 340 milyona düştü..."

Uganda'da aslanlar, sırtlanlar zehirleniyorlar - "Geçici olarak Uganda'nın Kraliçe Elizabet Ulusal Parkı'na yeniden yerleştirilen sığır yetiştiricileri, sürülerini korumak için aslan ve sırtlanları zehirliyorlar..."

Ulusal parktaki sekiz dağ gorili vurularak öldürüldü
- "Koruma çabalarına rağmen, en az sekiz nadir dağ gorili vurularak öldürüldü. Goriller, araştırmacıların Rugendo ailesi olarak tanıdığı 12 kişilik bir ailenin parçasıydı."

Zimbabve yaban hayatı kaçak avcılık tehlikesi altında - "Ülke genelindeki et sıkıntısı nedeniyle yaban hayatı kaçak avcılık tehlikesi altında. Bazı koruma alanlarının yakınlardındaki çok sayıda bölgeden gelen bilgiler, av etlerinin kimi bölgelerde satıldığını gösteriyor."



Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...