1.07.2007

LIVE EARTH 07.07.07


İklim Değişikliğine ve Küresel Isınmaya dikkat çekmek amacı ile düzenlenen "Live Earth" (Yaşayan Dünya) konserleri Temmuz ayının 7. günü başlayacak, bu sene 7 kıtada 8 şehirde ;New York ,London, Johannesburg, Rio, Shanghai, Tokyo, Sydney, Hamburg kentlerinde yapılacak olan konserlere Madonna, Red Hot Chili Peppers, Metallica,Genesis,Bon Jovi,Roger Waters,The Police ve Alicia Keys destek veriyor.

İklim Koruma Birliği (The Alliance for Climate Protection) ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen ‘Live Earth’; bireylerin, kurumların, hükümetlerin küresel ısınma ile ilgili hareket geçmelerini ve mücadele etmelerini sağlamak amacıyla uzun yıllar sürmesi planlanan bir kampanya. Eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore da, İklim Koruma Birliği Başkanı ve ‘Live Earth’ün ortaklarından. Ünlü ingiliz müzisyen Bob Geldof tarafından 2005 yılında yoksullukla mücadeleyi amaçlayan ‘Live 8’ten esinlenerek düzenlenen ‘Live Earth’, uzun yıllar sürmesi planlanan bir kampanya olarak tasarlanıyor.
“Çağrıya cevap ver” (Answer the Call : Make a Commiment and Sing the Pledge) sloganıyla yola çıkan ‘Live Earth’ için artık son hazırlıklar yapılıyor. Bu kez amaç, küresel ısınmaya dikkat çekmek. Dünya genelinde slogan ve amblemlerle kamuoyu yaratmayı hedefleyen organizasyon, en büyük hassasiyeti ise konser alanlarının hazırlanmasında gösteriyor.
Kaynaklar :
Live Earth Official Site
NTVMSNBC
The Alliance for Climate Protection

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...