4.07.2007

'Küresel ısınma abartılıyor'

İngiltere'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın küresel ısınmanın sonuçlarının bilimadamları ve siyasetçilerin söylediği kadar vahim olacağına inanmadığına işaret ediyor.

Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu küresel ısınmayı önlemek için yaşam tarzlarını değitirmek istemediklerini söylediler.

Kamuoyuna küresel ısınma konusunda kaygılar artıyor.

Buna karşın anket sonuçlarına göre, küresel ısınma terör, duvar yazıları, hatta köpeklerin sokaklara pislemesinden daha az önemli.

Yaklaşık iki bin kişiyle görüşülerek yapılan ankete katılanların yarısından fazlası, küresel ısınmanın nedenleri konusunda bilimadamları arasında görüş ayrılıkları olduğuna inanıyor.

Ancak gerçekte bilimadamları insan faaliyetlerinden kaynaklanan karbondioksit salımının küresel ısınmanın ana nedeni olduğu konusunda hemen hemen hemfikir.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde görev alan uzmanlar da küresel ısınmanın karbandioksit salımından kaynaklandığı konusunda yüzde 90 emin olduklarını söylüyorlar.

Ankete katılanların büyük bir bölümü iklim değişikliği sorununun para kazanmak için abartıldığı görüşünde.

Çevre konularındaki çabalarıyla öne çıkan eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, anket sonuçlarına şaşırmadığını söyledi.

Gore, küresel ısınma konusundaki şüpheciliğin karlarından ödün vermek istemeyen şirketler tarafından pompalandığını savundu.

İngiltere'de yapılan anket, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki benzer kamuoyu yoklamalarından farklı bir tablo ortaya koydu.

Bu ülkelerdeki anketlere katılanların çoğunluğu, hükümetlerinin küresel ısınmanın önlenmesi konusunda daha fazla çaba harcaması gerektiği yönünde görüş bildirmişlerdi.
[Bbc / Türkçe]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...