8.07.2007

Manavgat'ta Orman Yangını

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine sıçradı. Bucakşıhlar köyünün boşaltıldığı ve köyde bazı evlerin yandığı öğrenildi.


ANTALYA - Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, Bucakşıhlar köyü yakınlarında çıkan orman yangınının devam ettiğini, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayıldığını belirttti.

Gedikağaoğlu, yangının çıktığı Bucakşıhlar köyündeki bazı evlerin yandığını öğrendiklerini söyledi.

Yangını söndürmek için ekiplerin yoğun şekilde mücadele verdiğini bildiren Ahmet Gedikağaoğlu, “Önümüzdeki bir, iki saat içinde yangını kontrol altına alacağımıza inanıyorum” dedi.


KÖY BOŞALTILDI
Manavgat Kaymakamı Fikret Dayıoğlu, helikopter ve uçakların söndürme çalışmalarına devam ettiğini, arozözlerin Bucakşıhlar köyündeki mahalle aralarında söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Dayıoğlu, yangının Bucakşıhlar köyünün içine kadar girdiğini, bu nedenle köyün boşaltıldığını kaydetti.

Bölgeye ulaşan yolların yangın nedeniyle kapandığı, ekiplerin alternatif yollar açtıkları belirtildi.

Yangına, 5 helikopter, 6 uçak, 50 arazöz, 7 dozer, 400’e yakın personelin müdahale ettiği, söndürme çalışmalarına jandarma ve orman ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı kaydedildi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen iki kişinin, Manavgat Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Bu arada İzmir’in Menderes, Menemen, Çeşme ve Selçuk ilçelerinde de orman yangınlarının çıktığı, özellikle Menderes’teki yangının geniş bir alanda etkili olduğu belirtiliyor.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...