20.07.2007

Çin'de alg salgını su kaynaklarını tehdit ediyor

PEKİN (Reuters) - Çin devlet televizyonu Çin'in su kaynaklarında ortaya çıkan bir mavi alg salgınının yaklaşık 25,000 insanı susuz bıraktığını ve 100,000 kişinin temiz su kaynaklarında da düşüşe sebep olduğu haberini yayınladı.

Gazetelere göre salgına büyük olasılık çiftliklerde kullanılan kimyasal gübreler ve anormal sıcaklıktaki ve kuruluktaki hava sebep olmuş.

Gazetelerin eklediğine göre, yerel yönetim ağlar ve botlar yardımıyla algleri toplamaya başladı ve stokların geçici olarak kullanılamayan Changchun'un Luyuan bölgesine su takviyesi yapılıyor. Pekin Gençlik Gazetesi, rezervuarlardaki yeşil renkli suyun resimlerini yayınlayarak diğer Changchun sakinlerinin su kayıplarını gösterdi.

Son aylarda milyonlarca kişinin su stokları ülke genelindeki bir dizi alg salgınından etkilenmişti.

4 Temmuz'da, Shuyang'ın Jiangsu bölgesinde 200,000 kişinin su kaynağı bölgedeki nehirde bulunan amonyak ve nitrojen yüzünden 40 saatten fazla bir süre kesilmişti.

Mayıs ayı sonlarında, Çin'in en büyük üçüncü gölündeki önemli bir salgın Wuxi kentindeki 2 milyonun üzerinde insanın su kaynaklarının kesilmesine yol açmıştı.

Alg patlaması besin açısından zengin olan yüksek gübre kullanımı, endüstriyel boşaltım ve lağım sularının etkilediği sularda meydana geliyor.

[Kaynak]


Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...