28.07.2007

Meksikalı şirket petrolün sonunu ön görüyor

Meksika, 27 Temmuz) Petroleos Mexicanos (PEMEX) petrol rezervlerinin yedi yıl içersinde tükenebileceğini açıkladı.

Devlete ait olan bir şirketi tarafından Birleşmiş Devletler borsasına gönderilen bir raporda; "Ekonomik olarak işletilebilir olan bu kaynak tükeniyor," şeklinde bir ifade yer alıyor.

2005 tarihli bir rapor ipatlanmış rezevlerin yaklaşık 8.978 milyar varil olduğunu, yıllık üretimin ise 1.322 milyar yon olduğunu söylüyor. Eğer bu şekilde devam ederse petrol yedi yıl içersinde tükenecektir.

El Universal gazetesi, Washington'da bulunan PFC Enerji Danışmanlık şirketi uzmanlarının PEMEX araştırması yatırımlarnın da zamanının dolmakta olduğuna işaret ettiklerini bildirdi.

Yüksek yatırımlar şu anda yapılsalar bile, yeni petrol sahalarının hazır olması altı ile sekiz yıl alacaktır. Ve bu yüzden, Meksika iç pazarı tatmin etmek için petrol ithal etmek zorunda kalabilir.

Gazete, PEMEX adına konuşan Carlos Ramirez'in eğer gerekli yatırımlar yapılsaydı, bu bize 2.9 yıl daha sağlayacaktı açıklamasına da yer verdi.

Devlete ait olan şirketin yöneticisi Jesus Reyes, ülkedeki en önemli petrol sahası Cantareli'de üretimin azalmasından dolayı zor anlar yaşadıklarını söylüyor.

Prensa Latina






Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...