20.07.2007

Aşırı sıcaklar yeniden geliyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar önümüzdeki haftadan itibaren yurt genelinde 2-4 derece artış gösterecek. Marmara’da sıcaklık 39’u, Ege’de ise 43’ü bulacak.

ANKARA - Türkiye’de yağışsız ve sıcak günler sürecek... Gelecek hafta Salı ve Çarşamba, Marmara Bölgesi’nde yine aşırı sıcak günler yaşanacak.

Hava sıcaklığı yurdun güney, iç ve batı bölgelerinde, Temmuz ayı ortalamalarının 6-8 derece üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki hafta yalnızca Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çok hafif yağmurlar görülürken, batı kesimlerde kurak ve sıcak hava etkisini sürdürecek. Yurt genelinde mevsim normallerinde, yer yer ise birkaç derece üzerinde seyreden sıcaklık, Salı ve Çarşamba günü, başta Marmara Bölgesi’nde olmak üzere, 4-5 derece artacak. Rüzgarın da hafiflemesi, hissedilen sıcaklığın artmasına neden olacağından, bunaltıcı günler yaşanması bekleniyor. Perşembe gününden itibaren sıcaklık yeniden normal değerlere dönecek.

Sıcaklık değerlerinin, Marmara Bölgesi’nde 34-36, Ege Bölgesi’nde 38-41, Akdeniz Bölgesi’nde 38-40, İç Anadolu Bölgesi’nde 33-35 ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 36-39 derece olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada önümüzdeki hafta tahmin edilen sıcaklıklar şöyle:

TAHMİNİ SICAKLIKLAR:

* Marmara Bölgesi 36-39
* Ege Bölgesi 41-43
* Akdeniz Bölgesi 38-40
* İç Anadolu Bölgesi 36-38
* Güneydoğu Anadolu Bölges 40-41

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, mevcut meteorolojik koşullar (yüksek sıcaklık ve düşük nem oranları), orman alanlarında ciddi boyutta risk oluşturduğu için vatandaşlar ve ilgililerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

[NTVMSNBC]


Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...