23.07.2007

Romanya kavruluyor; İngiltere'de sel içme suyu ve gıdayı etkiliyor

ROMANYA'DA, 40 derece civarında seyreden hava sıcakları nedeniyle ölenlerin sayısı 15'e yükseldi. Romanya Sağlık Bakanı Eugen Nicolaescu, hava sıcaklıklarından bu hafta sonunda 6 kişinin daha öldüğünü ve toplam sayının 15 olduğunu açıkladı.

Meteoroloji uzmanları, Tuna nehri civarındaki güney bölgelerinde 42 dereceyi bulabilen sıcaklıkların gelecek hafta başına kadar süreceği tahmininde bulunuyor. Romanya'da haziran ayında 2 hafta süren aşırı sıcaklarda da 30 kişi yaşamını yitirmiş, binlerce hektarlık tarım arazisi olumsuz etkilenmişti. Macaristan Ulusal Meteoroloji Dairesi ise cuma günü 41,9 dereceye ulaşan hava sıcaklığının bugün rekor seviyede yükselebileceği uyarısında bulundu.

---------------------

İNGİLTERE'de günlerdir süren sağanak yağışın neden olduğu sellerden etkilenen bölgelerdeki halkın gıda ve içme suyu sıkıntısı çektiği bildirildi. Çevre ajansı yetkilileri, birçok nehirdeki taşma tehlikesinin devam ettiğini belirterek, Thames Nehri'nin de yükseldiğini, nehrin üst kesimlerinden, Oxford, Reading ve Windsor gibi kasabalardan geçen bölümlerine doğru saniyede 440 ton suyun aktığını bildirdi ve bu yerleşim birimlerinde sele karşı uyarı yapıldı. Avon ve
Severn nehirlerinin çevresindeki kent ve kasabaların dün selden en çok etkilenen bölgelerin başında geldiği belirtildi. Buradaki halkın süpermarketlere akın ettiği ve panik içinde alışveriş yaptığı kaydedildi. 350 bin kişinin kullanma ve içme suyu bulamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydedildi. Bu arada, dün çok sayıda kişinin yine helikopterlerle kurtarıldığını ve bunun, ülkenin barış döneminde yapılan en büyük ve kapsamlı hava kurtarma operasyonu olarak tarihe geçtiği bildirildi.

[Birgün]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...