26.07.2007

HAYVAN KATİLLERİ! : Japonya ve Çin!!


Japonya 262’si hamile, 500 balina katletti
The Humane Society International (HSI) adlı çevre kuruluşu, Japonya’nın geçen yaz Antarktika sularında 500’e yakın hamile balinayı öldürdüğünü iddia etti.

Japonya, HSI tarafından geçen yaz Antarktika sularında içlerinde hamilelerinin de bulunduğu 500 balinayı katletmekle suçlanıyor.
Bu sayıyı Japon hükümetinin kendi raporlarından elde ettiğini söyleyen ABD’li kuruluş, ülkenin balina katliamını “bilimsel nedenlerle” yürüttüğü iddiasında bulunduğunu da belirtti.

HSI temsilcisi Nicola Beynon, öldürülen 505 mink balinasından 262’sinin hamile olduğunu belirterek, “Japonya’nın bilim kisvesi altında yaptığı katliamdır” yorumunda bulundu.

HSI ayrıca, Japonya’nın ticari balina avı konusundaki ulusal moratoryum anlaşmasını ihlal ettiği gerekçesiyle, balina avcılarına Avustralya Federal Mahkemesi’nde bir dava açacaklarını belirtti.

Japon hükümeti, HSI’ın iddialarına karşı bildirimde bulunmadı.
[NTVMSNBC]
Çin’de 800 kedi, yemek olmaktan kurtarıldı. Çinli kediseverler, lokantalarda pişirilmesi için kedi taşıyan kamyonları durdurma yolunda seferber oldu.

‘China Daily’ gazetesinin haberine göre, Şanghaylı bir hayvansever, 800 kedinin kamyona doldurulmasının ardından
polise, kamyonların durdurulması için ihbarda bulundu.
Şanghay’ın güneyindeki banliyönün otoparkında meydana gelen olay, kedi severlerin otoparka gelmesiyle birkaç saat sürdü ve hayvansever eylemcilerin kedi satıcılarına kedilerin bedeli olan 10 bin yüeni (1700 YTL) ödemesiyle çözümlendi. Kamyondaki hayvanların bazıları korkudan kurtarıcılarını ısırdı.

2008 Yaz Olimpiyatları’na hazırlanan başkent Pekin’e olimpiyat verilmemesi için on yıl önceden dünyada bazı hayvan hakları savunucuları çok çaba sarf etmişti.

Çin’in güneyinde etinin tüketimi çok yaygın olan kediler, marketlerde tazeliğini kaybetmemesi için canlı halde satılıyor, müşteri istemesi halinde de gözünün önünde iple boğularak satılıyor.

Çin’de eskiden açlıktan kaynaklanan ve bugün ‘lüks yemek’ sayılan kedi ve köpek etinin tüketimi çok yaygın. Köpekler, ‘daha lezzetli olmaları için’, canlı canlı saatlerce çengellere asılıyor.
[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...