7.07.2007

Bodrum'da Orman Yangını

Kızılağaç köyü yakınlarında çıkan ve şidetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını, kısmen kontrol altına alındı. Bin hektarın üzerinde bir alanda etkili olan ve Gökova Körfezi’ne inen yangın, bölgedeki Kempinski Hotel’e ulaştı.



BODRUM - Orman Genel Müdürlüğü, Bodrum’un Torba mevkiindeki orman yangının, parçalı olarak 220 hektar bozuk kızılçam ve makilik alanda kısmen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.05’de başlayan yangının, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılma gösterdiği ve tehlike arzettiği belirtildi.

Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden ve diğer bölge müdürlüklerinden 12 helikopter, 3 amfibik uçak, 70 arazöz, 60 ilk müdahale ekibi, 14 dozer, bin yangın işçisi, yeterli sayıda mükellef ile müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, hava araçlarının gün batımına kadar müdahale çalışmalarına katıldığı bildirildi.

Aşırı rüzgar ve rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangın, 2 noktada yoğunlaşıyor. Kuzeyde ormanlık bölgeye doğru ilerleyen yangın, bir yandan da Gökova Körfezi’ne iniyor.

Yangın, Yalıçiftliğin Gökova Körfezi’ne açılan bölgesinde bulunan Kempinski Hotel’e de ulaştı. Hotelin bazı bölümleri zarar görürken, müşteriler de hızla tahliye edildi.

Yangın nedeniyle bölgeye elektrik verilemezken, belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlardan yangınamüdahale çalışmalarına su tankerleri ve su taşıyan araçlarla katılmaları isteniyor.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Bodrum kent merkezine de yaklaşan yangına daha etkili müdahale edilebilmesi amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan’ın da aralarında bulunduğu yetkililerden oluşan Kriz Merkezi oluşturuldu.


Yangına müdahale eden Bodrum Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı tamamen yandı. Araçtaki personel ise kendi çabalarıyla yangından kurtulmayı başardı.

Dumandan zehirlendikleri belirlenen aralarında orman işçileri ve itfaiye ekiplerinin de bulunduğu 10 kişi, Bodrum’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ekiplerin sağlık durumlarının şu anda iyi olduğu öğrenildi.


Yangının etkili olduğu alandaki yerleşim alanlarının bir bölümü de güvenlik amacıyla geçici olarak tahliye edildi.


Yangının etkili olduğu Torba, Kızılağaç ve İçmeler mevkisinde, ulaşım güçlükle sağlanıyor. Jandarma ve polis ekipleri, yangın bölgelerine giden yollarda oluşturdukları barikatlarla yangına müdahale amacı dışında herhangi bir aracın geçişine izin vermiyor.

Yerleşim yerlerini de tehdit eden ve bin hektardan fazla bir alanda etkili olan yangında birçok ev yandı, birçok küçükbaş hayvan da telef oldu.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...