29.10.2007

Yozgat'ta su tükendi kara göründü

Yozgat'ta, şebeke suyuna takviye amaçlı olarak kullanılan Kirazlı Göleti'nde su tamamen çekildi. Göletin zemininde temizlik çalışması başlatıldı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kirazlı Göleti'nde suyun tamamen çekildiğini, zemininde temizlik çalışması başlattıklarını söyledi.

Başer, "Kirazlı ve Cevdet Dündar göletlerinde biriken suyu takviye olarak kullanıyoruz. Şebeke suyumuzu Arapseyfı'deki kuyulardan karşılıyoruz. Göletlerde su kalmadı, Arapseyfı'deki kuyularda seviye düştü" dedi. Halkın su ihtiyacını karşılamak için yeni arayışlara girdiklerini kaydeden Başer, "şebeke suyunun karşılandığı Arapseyfi'de yeni kuyular açarak açığı kapattık. Açtığımız yeni kuyulardan saniyede 7 litre su alabiliyoruz. Şebekeye saniyede 220 litre debide su veriyoruz" diye konuştu.

YAĞIŞ BEKLENTİSİ
Başer, suyun tamamen çekildiği Kirazlı Göleti'nde başlatılan temizlik çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Zemini temizleyerek yağışlarda göle-tin daha fazla su tutması için çaba sarf ettiklerini belirten Başer, "Her şeye rağmen şebeke suyunda kesinti uygulamadık. Halkımız tasarruflu tüketim yaptığı süre içerisinde de buna ihtiyaç duymayacağız. Kış aylarında beklediğimiz yağış gelirse sorun olmayacak" diye konuştu.

MUSABEYLİ PROJESİ
Başer, Yozgat'ın su sorununu çözecek olan "Musabeyli Projesi" ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini ifade etti. Başer, Musabeyli Göleti'nden temin edilecek suyla Yozgat, Sorgun ve Organize Sanayi Bölgesi'nin su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

[Birgün]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...