18.10.2007

İstanbul Barosu'ndan 'Hayvan hakları' paneli

İstanbul Barosu Hayvan Hakları komisyonu ve Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu ( HAYTAP ) 4 Ekim "Dünya Hayvan Hakları Günü" etkinlikleri kapsamında bir panel düzenledi. Akademisyenlerin ve konunun uzmanı hak savunucularının katılacağı panel, 20 Ekim Cumartesi günü, saat:13.00'de baronun İstiklal caddesindeki merkezinde yer alan Orhan Apaydın Konferans salonu'nda gerçekleşecek.

Panel ile ilgili olarak, İstanbul Barosu ve Haytap tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilimsel tebliğlerin sunulacağı panelimizde, uzman Prof. Dr. Sevil Atasoy ile Prof. Dr. Özcan Köknel "insan türünün" hayvana işkence etmesi, bunun altında yatan etmenleri ele alacak. Her zaman hayvan kporumacıların yanında yer alan değerli sanatçı Leman Sam da sanatçıların havyan hakları konusuna bakış açısını eleştirel açıdan dile getirecek. Hayvan hakları ve hayvan korumacılığının ilk defa hukuki bazda da masaya yatırılacağı panelimizde mevcut 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'nın "kabahatler kanunu" kapsamından çıkması için yapılacak çalışmalar ve yasanın eksiklikleri Av. Ahmet Kemal Şenpolat tarafından anlatılacak. Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğaner Gönen dmedyanın konuya yaklaşımını ele alacak. Bugüne dek farklılık yaratan çalışmalarla adını duyuran Barınak Gönüllüleri Derneği (BGD)'nden Jale Güven, sunumunda barınaklar konusuna ağırlık verecek. Türkiye medyasının en özgün tematik sayfası olarak kabul edilen BirGün gazetesi'nde yayınlanan bir "doğa ve hayvan hakları" sayfası olan "Dünya Yalnız Bizim Değil"in kurucusu ve editörü, Dünya Yalnız Bizim Değil Platformu (DYBD)'nun sözcüsü gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan ise; son yıllarda giderek artan endüstride hayvanların ağır sömürüsü üzerinde durarak, "Sanayi tipi hayvan üretimi" konusunda görüşlerini açıklayacak. Baromuzun yönetim kurulu üyesi Av. Handan Doğan "Hayvan Hakları konusuna ağırlık veren baromuzun konuya ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verecek. Tüm İstanbulluları bu etkinliğimize davet ediyoruz.."


KATILIMCILAR VE TEBLİĞ KONULARI:


» Prof.Dr. Sevil Atasoy (İstanbul Üniversitesi Adli Tıp uzmanı) "İnsanların hayvanlara eziyet etmesinde psikolojik Faktör ve bunun engellenmesinin yolları",
» Prof. Dr. Özcan Köknel (Psikiyatr) 'insan türü'nün hayvanlara eziyeti,
» Av. Ahmet Kemal Şenpolat (HAYTAP hukuk danışmanı, Ist. Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başk.) Hayvan haklarının Türkiye’dekihHukuki altyapısı nasıl olmalı?
» Leman Sam (Sanatçı) Hayvan haklarının tanınmasında sanatçıların rolü,
» Doğaner Gönen (Hürriyet gazetesi Yazı İşleri müdürü) Medyanın hayvan koruma ve hayvan hakları konusundaki etkisi,
» Yalçın Ergündoğan (Gazeteci yazar) "Endüstride ağır sömürü: Sanayi tipi hayvan üretimi" ,
» Av.Handan Doğan (İst. Barosu Yönetim Kurulu üyesi) "Hayvan hakları konusuna ağırlık veren İstanbul Barosu'nun çalışmaları",
» Jale Güven (Barınak Gönüllüleri Derneği) "Hayvan korumada gönüllü öalışma ve Türkiye gerçeğinde çözümler"...

YER: İstanbul Barosu, Orhan Apaydın Konferans Salonu (İstiklâl caddesi, [sağ kolda] Tünel yönünde ADA Kafe'nin içinden geçilerek salona erişiliyor.)

TARİH: 20 Ekim Cumartesi, saat:13.00- 18.00

[Sesonline]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...