19.10.2007

Yatağan'a ikinci santral geliyor

27 yıldır termik santralın kapatılması için mücadele eden Yatağan'a ikinci bir termik santral geliyor!

DHA - MUĞLA - 27 yıldan beri santral kirliliğiyle boğuşan Yatağan'a bir termik santral daha kurulması girişimlerine başlandı. Daha geçen yıl eylem düzenleyerek Yatağan Termik Santralı'nı protesto eden Turgut beldesi, bir santraldan kurtulmaya çalışırken daha da yakınlarına bir santral gelmesi planına karşı öfkeli.

Muğla Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre Ant Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nce (ANTES), Yatağan'ın Turgut beldesine inşa edilecek 160 MW gücündeki, iki üniteli termik santral için ön hazırlıklar başladı. ANTES, Turgut beldesinde 23 Ekim'de Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı düzenleyecek ve santralla ilgili halkı bilgilendirecek.

Turgut Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Muammer Bahçeli, santralla ilgili net bir bilgisi olmadığını, görüşlerini ancak bu toplantıdan sonra açıklayabileceğini söyledi. Belde sakini 64 yaşındaki Ahmet Çelik'se şaşkın: "Çam ormanları arasında biz kanserin adını bilmezdik, şimdi çocuklarımız torunlarımız hastalıktan kurtulamıyor. İkinci santral burada yaşamı daha çekilmez hale getirecek."
Yatağan Çevre Platformu (YAÇEV) Sözcüsü eczacı Serkan Tekin Yatağanlıya yaşam hakkı tanınmadığı görüşünde: "Yatağan'da yaşayan halkın da bu ülkenin insanı olduğunun hatırlanmasını istiyoruz. Devlet, 27 yıldır kendi kurduğu tesisin arıtma sistemini düzenli çalıştırmayı başaramazken, kömür rezervlerinin bolluğu özel şirketlerin iştahını kabartıyor. Yatağanlı'ya 'Ya santralı sev ya terk et' demek istiyorlar."

[Radikal]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...