25.10.2007

Kaz Dağları Enerji Bakanı'nı bunalttı

Enerji Bakanı Güler, Kaz Dağları'nda altın aramayla ilgili soru üzerine 'Bu konu benden önce başladı, ama hesabını ben veriyorum' dedi

RADİKAL - ANKARA - TOBB Madencilik Sektör Meclisi'nin toplantısına katılan Enerji Bakanı Hilmi Güler, Kaz Dağları'ndaki altın arama faaliyetleriyle ilgili sorulardan bunaldı.

Güler, konuyla ilgili soru üzerine "Bu, benden önce başladı ama hesabını ben veriyorum" dedi. Çevreye rağmen bölgede maden aranmasının mümkün olmadığını belirten Güler, "Biz çevreye hassasiyet gösteren bütün kişi ve kuruluşları takdirle karşılıyoruz. Ama olayın yanlış sunulan kısımları var. Bir kere altın aramalarında siyanür kullanılmıyor. Çevrede maden ocakları da var ama konu altın olunca böyle bir hassasiyet gösteriliyor" dedi.

Kaz Dağları'ndaki son sondajların bir kısmı Güler döneminde bir kısmıysa 20 yıl kadar önce verilen arama ruhsatlarına dayanıyor.
Kaz Dağları konusu TBMM gündeminden de düşmüyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in Kaz Dağları'nda altın arama çalışmalarını eleştirenleri 'dışa bağımlı çevreler' diye nitemesi, TBMM gündemine taşındı. Bakan Güler'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz, bu açıklamasının doğru olup olmadığını sordu. Ağyüz, Çevre Bakanı Veysel Erolğu'nun yanıtlaması istemiyle sunduğu diğer önergede de "Kaz Dağları'nda" milli park sınırları içinde de altın arama faaliyeti yürütülüp yürütülmediğini' sordu.

[Radikal]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...