24.10.2007

Yatağan’da ikinci termik santrale isyan

Yıllarca baca gazı arıtma sistemi takılmadığı için çevre kirliliğine yol açan Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralin yakınına ikinci bir santral yapılması gündemde. Yatağanlılar ikinci santrale çok tepkili.

MUĞLA - Yatağan’ın Turgut beldesi Hacıbayramlar köyünde yapımı planlanan santral, halkın tepkisine yol açtı. Özel bir şirket tarafından yapılması öngörülen termik santral, Yatağan’a 10 kilometre uzaklıkta.

Uzun yıllar, Yatağan termik santralinin bacalarından arıtılmadan bırakılan gazı soluyan çevre sakinleri, yeni termik santral projesine isyan etti.

Çevre sakinleri, “İlk termik santral yüzünden yıllarca sıkıntı çektik. İkincisi kömür yakacakmış. Eğer baca gazı arıtma tesisi olmazsa her şeye sıfırdan başlayacağız demektir. Biz sanayi düşmanı değiliz ama sağlığımız önemli” dediler.

Hacıbayramlar Köyü Muhtarı Ahmet Tavas ise “Buraya bundan böyle ölüm sahası diyeceğiz. Çünkü köyümüzde bugüne kadar 20 kişi kanserden öldü. 22 yıldır bu sorunları yaşadık. İkinci santralin yapılmasının bir yarar getireceğini sanmıyoruz. Birincisi yapıldı ve çevre bitti. Bu yöreyi iyice bitireceğiz diyorlarsa o başka...” dedi.

Yeni termik santralın yapımı için başka bir yer bulunmasını isteyen Yatağanlılar, bu dikkate alınmazsa yeniden eylem yapacaklarını belirtti.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...