17.11.2007

Trakya'da Olağanüstü Hava Şartları



Tekirdağ ve Edirne sular altında. Sel, bir can aldı. 'Sokağa çıkmayın' anonsu yapıldı. Yolda kalanları tanklar kurtardı. Silivri'yi son 16 yılın en şiddetli yağışı vurdu. Baraj taştı, Çanakkale-İstanbul yolu kapandı


Sağanak yağış Trakya'yı vurdu. Edirne ve Tekirdağ su altında. Evini su basan kadın boğularak öldü.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde önceki gece saat 02.00'de başlayan ve aralıksız iki saat kadar süren yağmur, ilçede altyapının yetersizliği nedeniyle cadde ve sokakları göle döndürürken yaklaşık 200 ev ve işyerini su bastı, onlarca araç sokaklarda mahsur kaldı. İlçenin Şahsuvarbey, Aşçıoğlu ve Kayık mahallelerinde evlerinde mahsur kalanlar, belediye ekiplerince kurtarıldı.
Tekirdağ kent merkezinde yalnız yaşayan 65 yaşındaki Hatice Gülbahar, zemin kattaki evinde sel sularından boğularak öldü. Belediye hoparlörden anonslar yaparak halkın sokağa çıkmamasını ve ikinci katlara gitmesini istedi. Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, küçük araçların şehir içinde trafiğe çıkmasının yasaklandığını açıkladı. Tekirdağ Merkez, Çorlu ve Malkara'da okullar dün öğleden sonra tatil edildi. Çok sayıda ev su altında kaldı, ancak yağış nedeniyle hasar tespiti yapılamadı. Çorlu-İstanbul ulaşımını sağlayan D-100 karayolu, Değirmenköy'de heyelandan ulaşıma kapandı. Malkara, Marmara Ereğlisi, Silivri yollarında çökmeler oldu. Marmara Ereğlisi'nde evlerde mahsur kalanlar Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait zodyak botlar ve balıkçı tekneleriyle kurtarıldı.
Silivri ve Çatalca, en son 16 yıl önce tanık olduğu sağanak kâbusunu yeniden yaşadı. Tuzla, Bolluca ve Çamurlu dereleri taştı, 300'e yakın ev su altında kaldı. Mahsur kalanlar botlarla taşındı.
Çanakkale'de, yapımı süren Çokal Barajı'nın tali gövdesi önünde bulunan setin aşırı yağış nedeniyle çökmesi üzerine Evreşe Ovası su altında kaldı. Eceabat ilçesini İstanbul'a bağlayan karayolunun 10 kilometrelik bölümü sel nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Hafta sonu da yağışlı
Trakya'dan, dün akşam saatlerinde İstanbul'a geçen yağışlı hava, hafta sonu da devam edecek. Bugün hava parçalı bulutlu. Ancak İstanbul pazar günü zaman zaman etkili sağanağın etkisine girecek. Yağış pazartesi günü de sürecek.
[Radikal, CNN Turk]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...