9.11.2007

Hammadde piyasası

Metallere olan talep yükselişte. “Nadir metallere olan talep yılda %8 ila %11 arasında yükselebilir... Çin, araç emisyon-kontrol sistemlerinde, mıknatıslarda, şarj edilebilir pillerde ve iPod ve cep telefonları gibi günlük ürünlerde kullanılan nadir metallerin %90'nından fazlasını üretiyor. 'Enerji tasarruflu ampuller gibi uygulamalarda artan kullanım nadir metallere olan talebi arttırıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içersinde yüksek nadir metal fiyatları görebiliriz.'”

Nikel tüketimi 2008 yılında %10 artacak. “Küresel nikel tüketimi ABD ve Çin'deki paslanmaz çelik talebindeki artış nedeniyle önümüzdeki yıl %1o yükselebilir....”

Büyük madenler umutsuzca yeni bir altına hücum arıyorlar. “Gelecekteki kesintilerin haberini veren, yeni büyük altın keşiflerinin eksikliği, son üç yılda altın fiyatlarındaki sürekli artış için belirtilen nedenlerden biridir.”

Kauçuk talebinde oldukça yüksek talep kıtlığa sürüklüyor “Doğal kauçuk arayan dünyadaki alıcılar ile üretici ülkelerin stokları arttırma mücadelesiyle birlikte, endüstri yakında fiyatlarda artış hissedecek.”

[The Fall of Civilization]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...