6.11.2007

Meksika'da şimdi de heyelan felaketi

Meksikalı yetkililer, ülkenin güneyindeki Chiapas eyaletinde bir köyün toprak kayması sonucu büyük zarar gördüğünü söylediler. Kaybolan en az 16 kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor
Köyde yaşayan 600 kişinin tepelere kaçarak canını kurtardığı belirtiliyor. Torak kayması, Chiapas ve komşu eyalet Tabasco'daki şiddetli yağışları izliyor.

San Juan Grijalva köyündeki bir dağın yamacında şiddetli yağışlar yüzünden meydana gelen toprak kayması üzerine, kurtarma ekipleri bölgeye sevkedildi.

Yerel kaynaklar, toprak kaymasında birçok evin çamur tabakaları altına gömüldüğünü ve 30'a yakın kişinin kaybolmuş olabileceğini belirtiyorlar.

Uluslararası yardımlar bölgeye ulaşmaya başladıysa da, bu yardımların dağıtılmasında büyük sorunlar yaşanıyor. Sel sularının düzeyi hala çok yüksek ve binlerce kişiye hala temiz su, yiyecek ve diğer yardım malzemeleri ulaştırılamış durumda.

Tabasco eyaletindeki birçok bölgede yolların su altında olması, yardım çalışmalarını sekteye uğratıyor. Yüzbinlerce kişiyi etkileyen sel sonrası, on binlerce kişi, hala geçici sığınaklarda yaşıyor.

Meksika tarihindeki en kötü felaketlerinden biri olan son sellerde yarım milyona yakın insanın evi hasar gördü ya da tahrip oldu. En az 20 bin kişi hala evinden çıkamıyor.

Meksika askeri birlikleri iki eyalette 40 bin dolayında insanı kurtardı.

Sellerden en öok etkilenen eyalet başkenti Villahermosa'da, az miktardaki yardım malzemesini alabilmek isteyen halk arasında kavgalar patlak verdiği, hafta sonunda da, yer yer gözlenen yağmalama olaylarında 50 kadar kişinin tutuklandığı bildirildi.
[BBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...