6.11.2007

İran'ın güney kıyılarında toplu yunus balığı ölümleri görüldü..


Ölen yunuslar ABD casusu 03 Kasım 2007 Cumartesi 13:34 İran'ın güney kıyılarında ölü yunusların karaya vurması, toplu intiharı ya da balıkçıların katliamını akla getirirken, İranlı yetkililer daha ilginç bir neden ortaya attı: ABD'nin yunusları casus olarak kullanmaları ve bu sevimli yaratıklara taktıkları cihazların yan etki yaparak ölümlerine neden olması.

İran’ın Basra Körfezi kıyılarında 152 ölü yunusun bulunmasının ardından, çevre uzmanları, İranlı balıkçıların, ağlarına takılan yunusları demir çubuklarla öldürdükleri iddiasını ortaya attılar. Ancak Balıkçılık Kurumu Başkanı Şaban Ali Nizami, yunusların ABD askeri deneylerinin kurbanı olduğunu öne sürdü.

Nizami, "Normalde, Basra Körfezi’nde ve Umman denizinde yunuslara pek rastlanmaz. Bu yüzden, büyük bir ihtimalle bu yunusları Amerikalılar casusluk amacıyla bölgeye eğitim ve deney için getirdiler. Bu cins yunuslar, denek olarak kullanılmaya müsait değiller. Yunuslar, takılan cihazlara gemilerden gönderilen elektro manyetik dalgaların yarattığı olumsuzluktan veya bir tür virütik hastalık yüzünden öldü" dedi.
[İnternet Haber]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...