2.11.2007

Endonezya’da yanardağ her an patlayabilir

Endonezya’nın Doğu Cava adasındaki Kelud volkanının, meydana gelen yüzlerce yer sarsıntısının ardından her an patlayabileceği uyarısında bulunuldu.

CAKARTA - Uzmanlar, faaliyete geçeceği endişesiyle iki hafta önce uyarıda bulunulan Kelud volkanının kritik aşamada bulunduğunu ve her an patlayabileceğini bildirdi.

Yetkililerin dün 600’den fazla yer sarsıntısının olduğunu açıklamasından sonra bölgedeki yüzlerce kişinin daha tahliye edildiği kaydedildi. İlk alarm verildiği sırada Kelud çevresindeki 10 kilometrelik alandan çekilen binlerce kişinin arasında mülklerine zarar geleceği endişesiyle geri dönenler olduğu bildiriliyor.

Bu arada, bölgedekilerin bazıları da patlama durumunda ne yapacaklarını bildiklerini söyleyerek, bölgeyi terk etmeyi reddediyordu. Bu kişilerin temsilcileri de herhangi bir sorun olması durumunda hükümeti sorumlu tutmayacakları konusunda belge imzaladılar.

Çok sayıda aktif volkanın bulunduğu Endonezya’da, üç yanardağın daha artan faaliyetleri nedeniyle izlendiği haber veriliyor.

[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...