23.11.2007

İsviçre: Beton Ormanın Yerlileri iklim değişimine dikkat çekiyor


Stockholm, İsviçre - Kendisine Beton Ormanın Yerlileri olarak adlandıran yeni bir grup, iklim değişimine dikkati çekmek ve sürücüleri çevre üzerinde oldukça yüksek etki yaratan araçları kullanmaktan vaz geçirmek için binden fazla SUV'a (Şehiriçinde kullanılan spor jip) zarar verdiğini açıkladı. Grup ilk kez kendisini başkentteki basın açıklamalarını takip eden eylemlerle tanıtmıştı, fakat şimdi diğer "kabilelerin" Gothenburg, Malmö ve Sundsvall kentlerinde benzer taktikler kullandığını söyleniyor.

Fredhäl bölgesinde Pazartesi gecesi ve Salı sabahı arasında verimsiz yakıt harcayan on büyük araca sabotaj yapıldı. Her SUV'un tekerlerinin havası boşaltıldı ve ön camlarına "Karbon salınımında radikal bir kesinti kabul etseydik, bu olmak zorunda değildi. Şimdi, yarın değil. SUV'unuzun tekerlerinin havasını boşaltarak zararsız durumu getirişimizin nedeni budur" yazan notlar bırakıldı.

Sabotajcıların internet adresindeki bir açıklamaya göre, "Eğer seçici SUV-etkisizleştirme tekrar tekrar ve kitlesel ölçekte yapılırsa, araç sahiplerinin gözlerindeki kızgınlıktan bu araçları sürmek için gerçek engele gelişecektir, böylece burjuva karbon bağımlılığının belki de en iğrenç yansımasınına bir son koyacaktır."

Bombs and Shields

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...