18.11.2007

Dünyayı büyük bir salgın bekliyor

Dünyayı büyük bir grip salgınının beklediğini söyleyen grip uzmanı Dr. Fedson: 1-2 milyar insan ölebilir.

Grip aşısının geliştirilmesi ve gribin önlenmesi üzerine çalışmalarıyla tanınan ABD'li doktor David Fedson, dünyayı yakın gelecekte bir grip salgınının beklediğini ifade etti. Fedson, salgının kuş gribi virüsünden (H5) kaynaklanması durumunda, dünya genelinde 1 ile 2 milyar arasında insanın ölebileceği uyarısında bulundu.

Kuş gribi virüsünün, mutasyona uğrayarak insandan insana geçip geçmeyeceğinin bilinemeyeceğini kaydeden Dr. Fedson, "Mutasyonun gerçekleşme olasılığı milyonda 1 de olabilir. Ancak, mutasyon gerçekleşir ve virüs insandan insana geçerse 1-2 milyar arası insanın ölebileceği geniş çaplı bir felaket yaşayabiliriz" dedi.

Dr. Fedson, bu vakalarda ölüm oranının yüzde 50 düzeyinde olduğunu kaydetti.

Dr. Fedson, "Böylesi bir felakete yeterince hazırlanmazsak, tüm insanlık olarak büyük bir sorumsuzluk sergilemiş oluruz" diye konuştu.
Grip virüsünün, kuşlar ve insanlar arasında çok çabuk yayıldığını ve yayılmak için mutlaka bir yol bulduğunu anlatan Dr. Fedson şöyle konuştu:

Hazırlık şart
"1957'de H2 tipi virüsten yaşanan salgın nedeniyle çok sayıda insan hayatını kaybetti. Daha sonra bu virüs değişerek yerini H3 tipi virüse bıraktı Virüs yeniden ortaya çıkar ve bir salgına dönüşürse, bu da bir felaketle sonuçlanabilir."

Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...