1.11.2007

'Dünya Sallanıyor'

Türkiye’deki Denizli depreminin ardından dünyanın dört bir yanında depremler meydana geldi. Japonya 7, ABD 5,6, Yunanistan 4.1 şiddetinde sallandı

Güney Pasifik’teki Marianas adaları yakınında sabaha karşı meydana gelen depremin büyüklüğünün 7,0 olduğu bildirildi. Japon Meteoroloji Kurumu, depremin tsunami yaratma tehlikesinin bulunmadığını da belirterek, TSİ 05.32’de meydana gelen depremin merkez üssünün Marianas adalarının kuzeyi ve denizin 240 kilometre altı olduğunu kaydetti.
Japonya Meteoroloji Kurumu, ilk açıklamasında 7,5 olarak verdiği depremin büyüklüğünü sonraki açıklamasında 7,0 olarak düzeltti. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi ise depremin büyüklüğünün 7,2 olduğunu iddia ediyor.

SAN JOSE’DE HASAR VE YARALANANLAR VAR
ABD’nin San Francisco Bay Bölgesi’nde Richter ölçeğine göre 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeoloji Servisi’nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün San Jose kentinin 14,4 kilometre kuzeydoğusu olduğu belirtildi. California Anayol Devriyesi, depremde hasar veya yaralanmalar meydana gelmediğini duyurdu. Bölge sakinleri, yaklaşık 1 dakika süren depremin en doğudaki Sacramento’dan en kuzeydeki San Rafael kentlerine kadar hissedildiğini kaydettiler.

YUNANİSTAN’DA KAYIP YOK
Yunanistan’da merkez üssü başkent Atina’nın 180 kilometre kuzeybatısındaki Nafpaktos bölgesi olan, Richter ölçeğine göre 4,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiği bildirildi. Atina Yerbilimleri Enstitüsü, saat 10.48’de meydana gelen ve Etoloakarnania ile Patras kentinde de hissedilen yer sarsıntısının can ve mal kaybına yol açmadığını duyurdu.

DENİZLİ’DE ARTÇILAR SÜRÜYOR
Denizli’nin Çameli ilçesinde de, 2 gün önce olan 5,1 şiddetindeki depremden sonra artçı sarsıntılar sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün tespitlerine göre, ilçede bugün saat 19.08’de 3.1, 19.58’de 4.5 ve 20.18’de 3.1 büyüklüğünde 3 artçı sarsıntı oldu.

Çameli Kaymakamı Osman Uğurlu, 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı köylerde incelemelere başladıklarını belirtti. Uğurlu, şunları kaydetti: “Sofular köyünde yaptığımız incelemelerde, 13 evde hasar olduğunu gördük. Bazı binalarda hafif çatlaklar bulunurken, bazı binaların duvarlarında ayrılmalar olmuş. 4.4 büyüklüğündeki bir depremin böyle etkili olmasının tek nedeni bölgedeki yapıların eski olması. Şu ana kadar yaralı bilgisi ulaşmadı. Sağlık görevlileri bölgede bulunuyor. İlçede yeterli sayıda çadır var. Evlerinde hasar olmayan vatandaşlarımız da 2 gündür çadırlarda kalıyor.”
[NTVMSNBC]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...