20.11.2007

Nükleer yasalaştı, ihale süreci başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nükleer santral kurulmasına olanak sağlayan yasayı onayladı. Böylece ihale süreci resmen başladı.

ANKARA - 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in veto etmesinin ardından iki kez Meclis’te görüşülen Nükleer Santral Yasası yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaklaşık 10 günlük incelemenin ardından yasayı onayladı.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), bir ay içerisinde ihaleye katılacak firmaları belirleyecek 9 kriteri yayınlayacak. Ancak 6 aydır Meclis sürecinde olan yasa nedeniyle TAEK bu yöndeki hazırlıklarını tamamlamıştı. Ardından TETAŞ 2 ay içinde ihale ilanına çıkarak firmaları teklif vermeye çağıracak.

Sinop ve Mersin’de kurulması planlanan 5 bin megavatlık santral için Türkiye’nin büyük holdingleri ve dünya çapında enerji şirketleri ortaklık kurarak ihaleye girmek için bir süredir çalışma yürütüyor.

[NTVMSNBC]

1 yorum:

SeRCi dedi ki...

Bütün gündem teröre odaklanmış iken çıkartılan iğrenç bir karar.Bir çok haber sitesinde ve gazete sayfalarında gecmiyor.Tahminimce 1000 kişi bu yüzden öldüğünde gazetelerin manşetlerinde yer alır.Şimdiden duyarlılığa ihtiyaç duymuyorlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...