30.01.2007

Küresel Isınma Aç Bırakacak!


130 ülkeden 2 bin 500 bilim adamının katılımıyla BM tarafından oluşturulan “Hükümetlerarası İklim Değişimi Uzmanlar Grubu”nun hazırladığı rapora göre, küresel ısınma nedeniyle 2030’a kadar 7 milyon insan su baskınlarıyla karşı karşıya kalacak ve dünyanın en büyük organizması Büyük Resif de tamamen kaybolacak.
Paris’te devam eden toplantıda Cuma günü açıklanması beklenen ve Avustralya’da yayımlanan The Age gazetesinin ele geçirdiği rapora göre, 1900’den bu yana 0,7’den 0,8 dereceye ulaşan yeryüzünün sıcaklığı iki ila üç dereceye ulaşırsa, tüm Amazon ormanları da tehdit altında kalacak.
Ülkenin sıkıntısını çektiği kronik su yokluğundan ötürü hassas bir durumda bulunan Avustralya Alpleri’nin tamamen kaybolacağı uyarısı yapılan raporda, yeryüzündeki biyoçeşitliliğin büyük kayba uğrayacağına dikkat çekiliyor.
Raporda, küresel ısınmanın insani ve ekonomik bedelinin özellikle Afrika gibi en yoksul ülkelerde ve su kenarındaki Bangladeş ve Büyük Okyanus’taki adalar gibi yerlerde büyük olacağına işaret ediliyor.
[NTVMSNBC]
World Scientists Meet on Global Warming

Scientists from around the world gathered Monday in Paris to finalize a long-awaited, authoritative report on climate change, expected to give a grim warning of rising temperatures and sea levels worldwide
That debate may be central at this week's meetings at the UNESCO headquarters in Paris. After four days of closed-door, word-by-word editing involving more than 500 experts, they will release the first of four major global warming reports by the IPCC expected this year.
"We're hoping that it will convince people that climate change is real and that we have a responsibility for much of it, and that we really do have to make changes in how we live," said Kenneth Denman, one of the report's authors and senior scientist at the Canadian Centre for Climate Modelling and Analysis.
But in 2002, Antarctica's 1,255-square-mile Larsen B ice shelf broke off and disappeared in 35 days. And recent NASA data shows that Greenland is losing 53 cubic miles of ice each year - twice the rate it was losing in 1996.
Scientists are struggling with how to plug this information into their computer models.
Many fear this will mean the world's coastlines are swamped much earlier than most thought. Others believe the ice melt is temporary and won't play such a dramatic role.
In recent years, scientists have documented a dramatic retreat of the Arctic sea and the virtual collapse in mountain glaciers around the globe. They have found plants and animals closer than normal to the poles. They have recorded temperature records in many locations and shifts in atmospheric and oceanic circulation.
Indonesia's environment minister warned Monday that rising sea levels stand to inundate some 2,000 of his country's more than 18,000 islands by 2030.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hayat standatları yükseliyor denildi, artık herşey daha kolay denildi, herkesi daha mutlu bir gelecek bekliyor denildi......ve bu vaatler ne yazıkki hala devam ediyor.şu koskoca dünyaya bir avuç insan sığamadınız,şu mavi yakut dünyada birlikte yaşayamadılar ve yaşayamadık ve doyasına yaşayamayacağızda.......ölüm veya ölmek acı vermiyor acı veren yapılan onca katliamların birşey ifade etmemesi ve unutulması ve hiçbirşeyin yapılmaması.......ve daha birçok şey...ben 18 yaşındayım kendimi bildim bileli bu konuda birçok çaba sarfettim sadece dünyamız daha fazla zarar görmesin diye.......yaklaşık 80 kişilik bir gruptan sadece 1 kişinin bu konuya duyarlı olması ne acı....bizler,biz gençler boş vaatler,başı ve sonu olmayan vaatler istemiyoruz......ben bu dünyanın göz göre göre yok olmasına göz yummak istemiyorum ve bu konuda yetkililerinde duyarlı olmasını istemiyor emrediyorum.bu mavi yakut dünyamızın bu hale gelmesine göz yumanlara hakkımı helal etmiyorum ve etmiyoruzda......lütfen artık yeter bu dünyaya işkence ettiğiniz küresel ısınmayla birlikte hastalıklar,açlık,işsizlik....son noktaya kadar çıktı artık dur diyelim şu gidişata.......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...