18.01.2007

Bilim Adamları KIYAMET SAATİNİ İleri Aldılar

Bilim insanları, ''Nükleer Armageddon''u simgeleyen ''Kıyamet Saati''ni 2 dakika ileri alarak, dünyanın sonunun yaklaştığı uyarısında bulundular.

Washington ve Londra'da eşzamanlı yapılan eylemle, atom bombası geliştirilmesine katılmış bilim insanlarının 1945'te Chicago'da kurduğu Nükleer Bilim İnsanları Bülteni adlı grubun projesi olan sembolik kıyamet saati, ''11.53''ten ''11.55''e ilerleyerek gece yarısına yaklaşmış oldu.

ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atmasından 2 yıl sonra, 1947'de kurulup çalıştırılan ''Kıyamet Saati''nin yeniden ayarlanması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan bilim insanları, dünyanın ikinci bir nükleer çağın eşiğinde olduğunu belirterek, Kuzey Kore'nin son nükleer silah denemesine, İran'ın nükleer hırslarına, ABD'de 26 bin nükleer silahın varlığını sürdürmesine ve Rusya'nın dünyayı en mahvedici teknolojinin ortaya koyduğu sorunları çözmedeki yetersizlik belirtilerine dikkati çektiler.

Yeryüzünü tehdit eden bir başka tehlikeli unsura işaret eden ünlü fizikçi Stephen Hawking de konuşmasında, ''Eğer hükümetler ve bilim insanları, nükleer silahların ortadan kaldırılması ve küresel ısınmanın önlenmesi için şimdi çare bulamazlarsa, büyük bir tehlike olduğunu görüyoruz. Saat şimdi gece yarısına 5 var'' dedi.

Yayın kurulu ve sponsorları arasında şu anda 17 Nobel ödüllü kişi bulunan bülten tarafından bugüne dek 17 kez ileri-geri alınan saat, son olarak 2002'de ABD'nin anti-balistik füze anlaşmasından çekilmesi ve teröristlerin kitle imha silahı ele geçirmeye çalıştığı haberleri üzerine 2 dakika ileri alınmıştı. Böylece 11.53 olan saat, Soğuk Savaş'ın bitiminden beri en tehlikeli konuma ulaşmıştı.

Silahsızlanma anlaşmaları gibi gelişmeler kaydedildiğinde ise saat geri alınıyor.
[Net Haber]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...