1.01.2007

77 yılın en soğuk gecesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hüküm süren ’Sibirya Soğukları’ her yeri dondurdu. Diyarbakır’da önceki gece sıfırın altında 23.4 derece ile son 77 yılın en soğuk gecesi yaşandı.

KARADENİZ

üzerinden gelen alçak hava basıncının etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde ’Sibirya Soğukları’ nefes aldırmıyor. Gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 31, Ağrı’da 29, Iğdır, Kars’ta 22, Muş, Ardahan’da 20, Bayburt’ta 18, Erzincan’da 13 dereceyi buldu.

DİYARBAKIR DONDU

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentte önceki gece Aralık ayı itibariyle son 77 yılın en soğuk gecesinin yaşandığını belirterek, sıcaklığın eksi 23.4 derece olarak ölçüldüğünü bildirdiler.

İÇME SUYU SIKINTISI

Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü Bolu’da, dere ve göletlerin yanısıra Abant Gölü’de dondu. Yine, Konya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan, Altınapa Barajı, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.

7 SAAT MAHSUR KALDILAR

Diyarbakır’da, aralarında Kulp İlçesi’ne bağlı Yayık Köyü ve çevre köylerdeki ilköğretim okullarında görev yapan 17 öğretmenin de bulunduğu, 42 kişi, Silvan İlçesi’ne 15 kilometre kala Dönerkaya Mezrası yakınında 7 saat mahsur kaldı. Yakındaki bir camiye sığınan 42 kişi, Silvan Kaymakamlığından gönderilen grayderin yolu açmasıyla kurtuldu.

-20 Abant

ABANT Tabiat Parkı’nda bulunan otellere gelen tatilcilerle, günübirlik piknikçiler buz tutan Abant Gölü ile karşılaşınca hatıra fotoğrafları çektirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altına 20 dereceye düşmesiyle Abant Gölü tamamen dondu. Gölden çıkarak yemyeşil çam ağaçlarının arasında ilerleyen dere yataklarının da buzla kaplanması göz kamaştıran güzel görüntüler ortaya çıkardı. Çeşmeleri kat kat kaplayan buz tabakaları ise bu görüntüye ayrı güzellik kattı.

[Hürriyet]

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...