19.01.2007

Avrupa'da Fırtına : 40 Kişi Öldü


Avrupa çapında şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle 40 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda uçak ve tren seferi iptal edildi.

Avrupa'nın özellikle kuzeyinde etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur sonucu:

* İngiltere'de 2 yaşındaki bir çocuğun da aralarında bulunduğu 12 kişi
* Almanya'da 10 kişi
* Hollanda'da 6 kişi
* Çek Cumhuriyeti'nde 3 kişi
* Belçika'da 2 kişi
* Fransa'da 1 kişi hayatını kaybetti.
* Polonya'da 6 kişi öldü, en az 20 kişi de yaralandı.
İngiltere:
İngiltere'de dün başlayan şiddetli fırtına devam ederken, sert hava koşullarının yol açtığı kazalar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Fırtınanın yol açtığı maddi zarar ise milyonlarca sterlinle ifade ediliyor.
280 bin evin elektriksiz kalmasına yol açan fırtınada rüzgarın hızı zaman zaman saatte 160 km'ye kadar yükseldi. Meteoroloji uzmanları, iki gündür süren fırtınanın, son 20 yıldır İngiltere'de görülen en şiddetli fırtına olduğunu bildirdi.
Ülkenin kuzeyi ile İskoçya'nın güney bölümü ve kuzey İrlanda'da bugün de sürmesi beklenen şiddetli fırtına, ağaçların, otomobil ve kamyonların devrilmesine yol açtı. Görgü tanıkları, rüzgarın, en şiddetli estiği noktalarda park halindeki araçları sürüklediğini ve sokak lambalarının yerlerinden koptuğunu söyledi.
Polonya:
Polonya'da dün gece etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle 6 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı. Ülkenin merkezi ve güneyinde etkili olduğu belirtilen fırtına nedeniyle karayollarında ulaşımın kesildiği, devrilen ağaçlar nedeniyle demiryollarında da sorunlar yaşandığı belirtildi.
İtfaiyecilerin, yola düşen ağaçlar ya da kaza yapan araçlar nedeniyle dün gece yaklaşık 5 bin 700 kez çağrı aldıkları, kurtarma çalışmaları sırasında 6 itfaiyecinin yaralandığı kaydedildi.
Hızı saatte 120 kilometreye ulaşan fırtınanın hatları koparması nedeniyle binlerce evin elektriksiz kaldığı, birçok tren seferi iptal edildi ya da ertelendi.
Hollanda:
Hollanda'da dün etkili olan şiddetli rüzgâr ve yağışların yol açtığı kazalarda ölenlerin sayısı altıya yükseldi.
Yetkililer, ölümle sonuçlanan kazaların daha çok rüzgârın etkisiyle ağaçların insanların üzerine devrilmesiyle meydana geldiğini belirtti. Kazalarda onlarca kişi de yaralandı.
Ülkede dün, yaşamı büyük ölçüde felce uğratan ve büyük kargaşaya yol açan şiddetli rüzgârın, yalnızca ev ve otomobillerde yol açtığı zarar 160 milyon euro dolayında tahmin ediliyor.
Şiddetli rüzgârın gece yarısından sonra etkisini yitirmesiyle günlük yaşamın bugünden itibaren normale dönmeye başladığı, Schiphol'dan uçakların normal uçuşlarını yapabildiği, gün içinde tren seferlerinin de normale dönmesinin beklendiği ifade edildi.
Deadly Strom in Europe

Poland and the Czech Republic are now taking the full force of a storm that has swept northern Europe leaving at least 33 people dead.
At least four people were reported killed in Poland as winds of more than 200km/h (124mph) were recorded.
Meanwhile Germany, Britain, Belgium and the Netherlands picked themselves up on Friday after the storm passed.
Some services were returning to normal, but thousands of travellers were still stranded and homes left without power.
A violent storm lashing northern Europe has hit the Netherlands and Germany after passing over Britain and France. At least 27 people have been killed, as the high winds have sent debris flying and brought down trees and power lines. Nine people were killed in Britain as rain and gusts of wind up to 99mph (159km/h) swept much of the country. The winds were THE HIGHEST RECORDED SINCE JANUARY 1990. In Germany, hurricane-force winds claimed at least seven lives. Meteorologists in Germany said the storm was THE WORST IN FIVE YEARS, with winds gusting up to 190km/h (118mph). The national rail company had to suspend all its services, leaving passengers stranded and the head of German railways said the situation was unprecedented. Other deaths were reported in France, Poland, the Czech Republic and the Netherlands. The Dutch weather service said the country had NOT SEEN SUCH A STORM FOR YEARS.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...