1.11.2006

Türkiye Fırtına,Sel ve Yağışlarla Boğuşuyor


Şiddetli yağış ve fırtına bir çok yerleşim yerinde hasara yol açıyor.
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri yapılamazken Çanakkale Boğazı'ndan geçecek küçük tonajlı gemiler güvenlik açısından Gelibolu ve Bozcaada açıklarında bekletildi.

Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Saatteki hızı Tekirdağ'da 60, Kayseri'de ise 65 kilometreye ulaşan fırtına, ev ve işyerlerindeki hasarın yanısıra soba zehirlenmelerine de yol açtı.
Kayseri'de 12 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Son 24 saatte metrekareye Antalya'da 137 kilogram, Muğla'da 94, İzmir'de 80, Aydın'da da 44 kilogram yağış düştü.
Yıldırım Bir Can Aldı
Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Malgaçmustafa Köyü'nde ise Tevfik Bilge adlı bir kişi yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Batman, Antalya ve Çınar Sular Altında
Sağanak yağış Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Batman ve Antalya'da da etkili oluyor. Çınar ve Batman'ın bazı köylerinde çok sayıda ev su altında kaldı. Diyarbakır-Mardin, Manavgat-Alanya karayolu ulaşıma kapandı.
Çınar ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve dolu sonucu yaklaşık 50 ev ile bir yatılı ilköğretim bölge okulu su bastı.
Diyarbakır-Mardin Karayolunda da ulaşım sağlanamıyor.
Batman'ın Binatlı ve Erköklü köyleri de sel suları altında kaldı. Batman şehir merkezindeki İluh deresi de taştı. Kıradağ mevkiinde meydana gelen heyelan yüzünden Batman-Siirt karayolu bir süre ulaşıma kapandı.
Batman Valiliği'nce kriz masası oluşturuldu. Belediye, Köy Hizmetleri ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ait iş makinaları bölgeye kaydırıldı.
Antalya'nın Manavgat ilçesi yakınındaki Nifrit deresinin taşması sonucu Manavgat-Alanya karayolu ulaşıma kapandı.
Yolu açma çalışmaları sırasında bazı araçlar suya kapılarak yol kenarındaki tarlalara sürüklendi.
Hacıobası Köyü'ndeki derenin taşması sonucu Manavgat-Konya karayolunda da ulaşım kesildi.
TRT
Diyarbakır ve Şırnak'ta Sel Can Aldı




Diyarbakır’dan Şırnak’a giden yolcu minibüsünün sele kapılması sonucu 14 kişi yaşamını yitirdi, kentte sel nedeniyle 3 kişi öldü.




Sel Bölgesinden Fotoğraflar İçin : TIKLAYINIZ

Sağanak yağış nedeniyle Silopi ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde meydana gelen su baskınında 3 yaşındaki Nupelda Kaden ile 4 yaşındaki Yusuf İslam Kaden hayatını kaybetti.
Ortaköy’de de bir evin çökmesi sonucu enkaz altında kalan 70 yaşındaki Süpha Basutçu yaşamını yitirdi. Gelişmeler üzerine Şırnak Valiliği kriz masası oluşturdu.
Şanlıurfa’ya bağlı 4 köyde de su baskınları yaşandı. 200 küçükbaş hayvan telef oldu, 4 toprak ev yıkıldı. Merkeze bağlı Çamlıdere Mevkii’nde bulunan Cüllap Deresi’nin taşma ihtimaline karşı da dere yatağında bulunan yaklaşık 10 köy boşaltılıyor.
Batman’da da 100’e yakın ev ve işyerini su bastı.
Diyarbakır’ın Çınar ve Bismil ilçelerinde sağanak yağış nedeniyle sele kapılarak ve su baskınlarında ölen 17 kişiden 11’inin kimliği belirlendi.
Çınar ve Bismil ilçelerinde dün akşam meydana gelen sağanak yağış nedeniyle yaşamını kaybeden 17 kişiden kimliği belirlenen 11 kişi şöyle: “Servet Özgenç, M.Sait Adanır, Hasan Aksoy, Hanım Aksoy, Hamdullah Aksoy, Şükran Koruma, Şehmuz Sincar, Muhterem Gül, Mehdiye Gül, Reyhan Gül ve Agit Gül.” Ölen 6 kişinin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
Antalya’da ise sağanak yağış özellikle ulaşımı etkiledi.
Alanya’nın, Antalya ile karayolu bağlantısı kesildi. Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Beldesi’nde de derenin taşması sonucu park halindeki onlarca otomobil, denize sürüklendi.
Öte yandan, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, sel nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapılacağını açıkladı.
İSTANBUL BEYKOZ’DA DA SU BASKINI
Beykoz’da da çok sayıda evin sular altında kaldığını belirten Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Tokatköy ve Akbaba mahalleleri çevresinde yaklaşık 750 ev tahliye edildiğini belirterek “Yağışların Beykoz’da ağır tahribat yarattığını belirterek yardım beklediklerini söyledi.
Ntvmsnbc
Zonguldak'ta 7 Metrelik Dalgalar


ZONGULDAK'ta aralıklarla yağan yağmur ve fırtına nedeniyle denizde 7 metre yükseklikte görülen dalgalar, dalgakıranları aşarak limana kadar ulaştı.
Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla yağan yağmur ve zaman zaman fırtına nedeniyle Karadeniz'de dev dalgalar oluştu. Liman Caddesi'ndeki Liman Arkası mevkiinde açıktan gelen dev dalgalar dalgakıranlara vurup 6-7 metre yükseldi. Dalgalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait limanın içine kadar girdi. Balık tutmak isteyen amatör balıkçıların uğrak yeri olan liman arkasına ise, oluşan bu dev dalgalar nedeniyle son 2 günde kimse uğramadı. Fırtına nedeniyle Ukrayna'ya yapılan Ro-Ro seferleri durdurulurken, balıkçı tekneleri de limana demirledi.
Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, saatte 60- 80 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle halkı ve balıkçıları uyardı
Milliyet

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...